WATCH

Profile demian albers

Demian Albers

regisseur, APVIS in Breda Netherlands

Demian Albers is regisseur en animator bij studio APVIS. Begonnen als tekenaar en specialist in 2d animatie heeft hij zijn skillset langzaam uitgebreid met 3d game development en grootschalige videomapping projecten. Hij duikt steeds met veel enthousiasme op nieuwe manieren van verhalen vertellen.
Sinds de lancering van de OCULUS Rift en de opkomende populariteit van virtuele realiteit heeft hij zich helemaal gefocused op het ontwikkelen van ervaringen voor deze virtuele wereld. Ervaringen die verder gaan dan een achtbaan rit of ruimtevlucht. Telkens probeert hij de technische en de artistieke mogelijkheden en grenzen te verleggen om het verhaal te vertellen.

Thumb demian 20albers 20  20pecha 20kucha 20  201 20tm 2020.001

Zonder handen

BY DEMIAN ALBERS
@ VOL 13 ON FEB 24, 2015

Zonder handen is een kort filosofisch gedicht van Micha Hamel geschreven voor en over de virtuele wereld van de Oculus Rift. Een 3D-verhaal over het loslaten van lichaam en geest, over de betekenis van denken en voelen. Zonder handen laat je hersenen gymmen. Demian Albers creëerde een surrealistisch vormgegeven Virtual Reality ervaring waarin grenzen verdwijnen.

Thumb image 00010

PAST VOL 13

Breda @ Mezz
Feb 24, 2015