WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw nw avatar

Sander Ummelen

in Tilburg

Waarden anno nu

PRESENTED ON NOV 27, 2018
IN TILBURG @ VOL 12

Wat zijn jouw waarden? Sander Ummelen vertelt over waarden en wat ze anno nu betekenen. Een verhaal over geloof. Niet over religie, maar over geloof đź’™. 

APPLAUD THIS!
Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb bild01

Stadsplanering med kulturmiljön

BY SIRI HIMMELMAN
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

Siri Himmelman växte upp i en gammal kulturmiljö och hade sin mormor i en annan. Nu ägnar hon sitt arbete åt att planera en hel stad inför framtiden, vilken innehåller en gammal stadskärna och andra intressanta kulturmiljöer.

Thumb pkn 2314 lisette 20poncin.008

9dagen20

BY LISETTE PONCIN
@ VOL 14 ON MAY 19, 2015

Lisette Poncin verloor haar zoon Stijn door een noodlottig ongeval tijdens zijn buitenlandse stage. Een jaar na zijn overlijden heeft ze het initiatief genomen jongeren voor te lichten over normen en waarden tijdens buitenlandse stages.

Thumb pechakucha 20jv 1

Infinite Variety

BY JEROEN VISSER
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Jeroen Visser is algemeen specialist. Hij gelooft vooral in de liefde. Tijdens deze PechaKucha-night vraagt Jeroen zich af wat je zou doen als je 10 miljoen zou hebben…en waarom je dat nu niet doet.
www.i-am-infinite.com

Thumb pk15 01 eelkeb

Ouderschap

BY EELKE BOKELMAN
@ VOL 15 ON MAY 03, 2016

Bij een zwangerschap denken de meeste toekomstige ouders aan….? De kinderkamer, wandelwagen, bergen kleertjes en misschien wordt er een boek aangeschaft over de groeiontwikkelingen van de kleine spruit. Maar hoe vaak denken ouders aan de invulling van hun leven? Wat voor normen en waarden wil je je kind meegeven? Hoe zie je de werkverdeling en opvoedtaken tussen vader en moeder? En hoe blijf je naast ouders ook partners?  www.hetscheidingsburo.nl

Thumb leonard.014

Prior to Construction

BY LEONARD VAN MUNSTER
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Kunstenaar Leonard van Munster maakt onverwachte kunst op onverwachte plaatsen. Een boomhut op het dak van een museum of een oase in een troosteloze tunnel. Als het beweegt is het helemaal mooi. Hij is begonnen met pluche beesten en hij maakt nu een bewegend kunstwerk van zichzelf. Meestal hebben ze een korte bezichtigingsduur, waarna enkel de herinnering blijft.

Thumb  20 denniselbers.009

Pecha Kucha Breda

BY DENNIS ELBERS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Dennis Elbers, organisator van Pecha Kucha Breda, neemt je mee door de geschiedenis van de Pecha Kucha events. In 2009 werd de allereerste avond van in Breda georganiseerd. Inmiddels zitten er nu 20 edities op en hebben er zo’n 200 sprekers in Breda op het podium gestaan. 

Thumb  2325 karlijn.014

Makerbase

BY KARLIJN MULLER
@ VOL 25 ON SEP 05, 2017

Karlijn Muller is programmamaker van de gloednieuwe Makerbase in de Nieuwe Veste.

Waar ooit bibliotheekboeken stonden, vind je nu een werkplaats met 3D-printers, laser-snijders en robotica. Hier leert jong en oud spelenderwijs de fijne kneepjes van de '21-st century skills'.

Thumb 1 20f 20garnier

Mise Ă  nu

BY FRÉDÉRIC GARNIER
@ VOL 7 ON JUN 12, 2019

Frédéric Garnier présente ses oeuvres d'artiste protéiforme sur l'humain : photos, peinture, sculpture, installations,...