WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw img 4812

Ida Kristoffersson

Ink n Art in Göteborg

Tiden har visat att du kan lita på originalet

PRESENTED ON MAY 25, 2016
IN VARBERG @ VOL 18

När Ida Kristoffersson hittade de gamla tidningarna Sundhetsbladet upptäckte hon att de gamla citaten från 50-talet används än i dag. Hon ville ta vara på dessa och återbruka de på något sätt. Hon valde att klippa och klistra de på en bricka som blev hennes första produkt.

APPLAUD THIS!
Thumb bild13

Att skapa tillsammans - utanförskap klarar sig självt

BY DANIEL OTTERDAHL
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Utanförskap och ensamhet uppstår av sig självt. Det gör inte tillsammans. Det är lite som en krukväxt. Om man vattnar och gödslar så växer det. Det krävs faktiskt inte särskilt mycket och varenda liten insats för att skapa ”tillsammans” gör nytta. Men varför behövs tillsammans? Vad är motsatsen till tillsammans? Hur får man människor att växa? Var hittar barn och unga sitt sammanhang och sin tillhörighet? Hur gör man för att inte bli ensam i sitt engagemang? Daniel Otterdahl har ett stort engagemnag i 4H och detta är hans utgångspunkt i sin PechaKucha.

Thumb bild20

Fotografering för att förändra världen

BY LINDA GRÖNLUND
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Linda Grönlund arbetar som fotograf på The Photo Studio där de använder en lite annorlunda affärsmodell som ett verktyg till att göra världen mer hållbar. Hon kommer att berätta om hur man kan gå från separerade egoistiska individer till att vi istället blir en gemenskap där generositet är det som ger status snarare än hur ens bankkonto ser ut.

Thumb slide9

Jeg gik på motorvejen

BY BENJAMIN NØRSKOV
@ VOL 30 ON OCT 12, 2016

Photographer Benjamin Nørskov talks about the ethics of being a passive photojournalist in the middle of the environment he's observing. Along the way, he also discusses why it's important to have people present to document events, in order to challenge the narratives of the authorities.

Thumb bild01

Talang på flykt

BY ISMAIL HABIBI
@ VOL 20 ON DEC 06, 2016

På asylboenden runt om i Sverige finns människor med en massa talanger. Ismail Habibi är en av dem och hans drivkraft ligger i att få andra människor att förstå hur det är att vara en TALANG på flykt och inte marginaliserad till bara flykting. Välkommen att lyssna till Ismail på tisdag!

Thumb bild58

Att angöra en bryggare

BY SIMON SVENSSON
@ VOL 20 ON DEC 06, 2016

En passionerad ölbryggare som brinner för konsten att göra sin egen dryck. Senaste drycken är dessutom alkoholfri med ambitionen att hitta ett fullgott alternativ till mjölk och juice som måltidsdryck. 

Thumb 01

Att angöra ett bryggeri

BY PHILIP NICHOLSON
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Låter ko-i-norr och moose juice bekant? Om inte annat så kan Philip Nicholson berätta mer om det! Till vardags driver han tillsammans med Elisabeth bryggeriet Folkared15. På PechaKucha night kommer han ge oss en inblick i en bryggares värld och hur riktigt bra öl faktiskt görs

Thumb bergenpkn vol7.001

Kan golfstrømmen stanse?

BY CARINA BRINGEDAL
@ VOL 7 ON OCT 26, 2016

Golfstrømmen får mye av æren for vårt milde vestlandsklima her i Nord-Europa, så hva skjer om den stanser? Og, er det egentlig mulig? Carina Bringedal holde en PechaKucha om hvilke havstrømmer vi har i Nord-Atlanteren og hva som påvirker dem.

Thumb 3 hoeft 20  202018 20aalen 20umwellt.005

Du entscheidest

BY CHRISTINE HOEFT
@ VOL 34 ON APR 27, 2018

Wie schaffen wir es, dass wir uns und unser Handeln umstellen. Dass wir beim Einkauf wie selbstverständlich nicht zur Plastkvariante greifen. Christine Hoeft zeigt auf, wie es jedem einzelnen gelingen kann, sich selbst in diese Richtung zu verändern. 

Thumb slide03

De Abnorme - billeder på dansk åndssvageforsorg

BY JANNIE UHRE EJSTRUD
@ VOL 1 ON MAY 29, 2018

Talken er en præsentation af et forsknings og formidlingsprojekt ved VejleMuseerne, som forventes at starte i januar 2019 og afsluttes med en særudstilling i 2021. Projektet har arbejdstitlen ”De abnorme. Populærkulturelle fremstillinger af eugeniske tankesæt i Danmark i tiden op til og under Anden Verdenskrig”.