WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw yvonne

Yvonne Gebbe

illustrator in Breda

STEK covered

PRESENTED ON SEP 27, 2016
IN BREDA @ VOL 20

Yvonne Gebbe en David Rozemeyer hebben 24 glossy portretten gemaakt van de ondernemers van het bedrijfenterein STEK in Breda. Het project is ook ten toongesteld tijdens Breda Photo 2017.

APPLAUD THIS!
Thumb wessel.050

Markdal

BY WESSEL KEIZER
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

Photographer Wessel Keizer has combined his two passions in panegyric project: poetry and his beloved hang-out the river Mark valley.

Thumb pkn 2315 klaas 20burger.020

An alternative city guide along the streetlife of Breda

BY KLAAS BURGER
@ VOL 15 ON OCT 06, 2015

What do you do when you're don't have a home anymore? Klaas Burger initiated #HUISJE #BOOMPJE; a poster campaign, guided tours and a guide about the local street life. The idea for #HUISJE #BOOMPJE grew at the Street Coucil: a consultation table of homeless people who meet every Wednesday morning in the Anna House. The Street Council is looking for ways to break the existing prejudices about homelessness. Because everyone can lose his house!

Thumb pkn 2314 rens 20van 20der 20vorst.010

Foto's van mensen die foto's maken van foto's

BY RENS VAN DER VORST
@ VOL 14 ON MAY 19, 2015

Reclameman Rens van der Vorst is fan van Breda Photo. Het viel hem op dat dit tweejaarlijkse festival opvallend veel mensen trekt die foto's maken van foto's. En daar maakt hij dan weer foto's van...

Thumb wim.017

Bioscienz

BY WIM DE LAAT
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Gaat het er in het BioscienZ lab van wetenschapper Wim de Laat net zo aan toe als bij mad genius Walt?

Thumb  20 denniselbers.009

Pecha Kucha Breda

BY DENNIS ELBERS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Dennis Elbers, organisator van Pecha Kucha Breda, neemt je mee door de geschiedenis van de Pecha Kucha events. In 2009 werd de allereerste avond van in Breda georganiseerd. Inmiddels zitten er nu 20 edities op en hebben er zo’n 200 sprekers in Breda op het podium gestaan. 

Thumb  20 robbertnijs.015

Suck City

BY ROBBERT NIJS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Robbert Nijs is afgestudeerd aan de IKO kunstacademie in Hoogstraten. Zijn afstudeerproject is een fotoproject over een subcultuur uit Breda. Robbert neemt ons mee in door zijn inspiratiebronnen uit de geschiedenis en zijn fotografische zoektocht naar Breda Suck City.

Thumb  20 sarapols.005

Reshare Store Breda

BY SARA POLS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

De Reshare Store in Breda is onderdeel van Het Leger Des Heils. In de winkel word vintage en 2e hands kleding verkocht. Hiermee bied de stichting mensen met een kleine portemonnee een leuke winkelervaring bieden.

Er zijn momenteel 6 Reshare Stores in Nederland en er is er zelfs een in Praag!

Sara Pols vertelt over haar ervaringen als floormanager in de winkel in Breda.

 

 

Thumb  2325 julievanzessen.009

Marché Hoezee

BY JULIE VAN ZESSEN
@ VOL 25 ON SEP 05, 2017

Julie van Zessen is illustrator en fanatiek rommelmarktbezoeker. Als koper én verkoper is ze vaak te vinden op creatieve markten door heel Nederland. Hier verkopen hedendaagse ambachtslieden hun zelfgemaakte producten.

Samen met Eva Geene is ze marktmeester van Marche Hoezee, een maandelijkse lokale vrolijke markt met creatieve makers, culturele doeners, vernuftige vinders en andere ambachtslui.

Thumb  2325 roelbuckens.013

Brouwerij Frontaal

BY ROEL BUCKENS
@ VOL 25 ON SEP 05, 2017

Tijdens een pack-back reis door Australie kreeg Roel Buckens de smaak van speciaal bier te pakken. Na thuiskomst stortte hij zich op het brouwen van bier. Eerst vanuit zijn keuken, maar al snel startte hij zijn eigen micro-brouwerij Frontaal op STEK.

Volgens Roel bestaat er niet één lekker bier, met de bieren van Frontaal wil hij liefhebbers bijzondere smaken en geuren laten ervaren.

Onlangs heeft Roel de uitbreiding van zijn brouwerij via crowdfunding weten te financieren. Zijn presentatie laat zien hoe hedendaagse ontwikelingen een ambacht kunnen stimuleren.