WATCH

PechaKucha Presentation

Presenter bw fcb avatar 2016

Kristina Racheva

work in Foundation POPPY in Burgas

Втзприятието на човешкият мозък

PRESENTED ON NOV 26, 2016
IN BURGAS @ VOL 3

Кристина Рачева ще ни представи тема, свързана с визуализацията на човешкия мозък. Ще ни разкаже два експеримента свързани с тях и едно свое наблюдение за това как чувствата влияят отрицателно на трезвата мисъл.

Мозъкът е орган, който контролира функциите на организма.

Първият експеримент се нарича Гумена ръка и включва сетивата зрение и осезание и ни представя как човешкият мозък може да бъде заблуден чрез визуализацията.

Вторият експеримент доказва малко известният факт, че децата чуват по-добре от възрастните. Диапазонът на чуване на детското ухо е действително по-широк.

Последната част от темата, свързана с емоциите представя с други думи конфликтът между мозъкът и сърцето. Кристина Рачева ще разкаже своето виждане за това.

APPLAUD THIS!
Thumb slide02

Emotions in the musician's brain

BY ELVIRA BRATTICO
@ SPOT FESTIVAL ON APR 30, 2016

Under the headline "Music is language" Elvira Brattico, who is a brain scientist, is giving a presentation about the connection between brain and music.

Thumb 2.3 2001

Бей Син - от мазето до Световно

BY STEFAN KOLEV
@ VOL 1 ON MAR 26, 2016

Къде е началото на УШУ в Бургас?

Състезания и постижения на Спортен клуб Бей Син, Бургас.

От изчистването на 140 камиона буклук до спечелването на домакинството на 6-тото световно първенство за деца и юноши в Бургас.

Burgas ❤ WUSHU

 

 

 

Thumb 6.15 2001

Българското черноморие: Модеризъм

BY MILITSA PETROVA
@ VOL 1 ON MAR 26, 2016

Милица Петрова ще ни разкаже за историята на българското черноморие:
Кога се развива туризма?
Как са проектирани курортите?

Thumb 7.1 2001

История на град Бургас

BY MITKO IVANOV
@ VOL 1 ON MAR 26, 2016

Бургас е възникнал през 18 век като селище от колиби...

Митко Иванов ще обърне внимание на едни от най - разпространените митове за историята на Бургас, някои от които са:
-има ли Бургас древно минало?
-къде са следите от римската империя в Бургас?
-как се е развил и утвърдил града?

Откъде се раждат митовете за историята на Бургас?

Как се опазва старата архитектура?

Thumb vol.2 205.01

Pole dance

BY ROZANNA DIKRANYAN
@ VOL 2 ON NOV 19, 2016

Розанна Дикранян се занимава с Pole dance от 5 години, преподава в Студио Pole Dance Burgas.

Ще ни разкаже как е започнал интересът й към този спорт и в какво се състои дейността на студиото в гр. Бургас.

"Pole dance е грациозен спорт, който изисква много усилия. Поради трудносста на изпълнението на тези упражнения момичета се отказваха лесно, останаха само тези, които имаха огромно желание да се занимават с този спорт."

Thumb vol.2 208.01

Дублаж

BY STILYAN IVANOV
@ VOL 2 ON NOV 19, 2016

Стилян Иванов е преводач в дублажа.

Началото на всичко е започнало 2006г. като създава страница в уикипедия на Батман - анимационния сериал, като информация вклюва и българските озвучаващи актьори.

В последствие се запознава с някои актьори и първите портрети, които прави са на Васил Бинев, Николай Николов и Борис Чернев и актьорите, които те озвучават на български. След което прави и на други озвучаващи актьори.

А как се е зародила идеята да направи първата в света изложба на български озвучаващи артисти и техните най - извесни герои от дублажа?

Thumb vol.3 5.01

Аз, моя милост и светът

BY MARGY RUSEVA
@ VOL 3 ON NOV 26, 2016

Презентацията на маргарита русева е вълнуващо пътуване през дебрите на самоопознаването и усъвършенстването на човешкия дух да вижда красотата в света. Със своето представяне тя успява да интерпретира няколко истини за живота, които имаме навика да забравяме в напрегнатото ежедневие.

Thumb vol.4 3.01

Герои на време

BY CHAVDAR CHENKOV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Арх. Чадвар Ченков ще ни представи своята тема Герои на време. Ще ни запознае с доброволческите дейности, организирани от читалище Хамалогика - мястото на което се проведе и мероприятието Печакуча Бургас 4. Герои на време е само една от доброволческите дейности, които Хамалогика провежда.

Ще ни разкаже и за доброволческата дейност Бургас рециклира. Естествено е нямало как да не пропусне да спомене и какво е спечелил от учстието си в тези дейности, а именно много приятели и хубави емоции.

Thumb vol.4 5.01

Квилин с VSSart

BY ВЕСЕЛА СЛАВЕВА
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Весела Славева ще ни разкаже за изкуството да създаваш ръчно изработени картички. По нейни дума за нея това е начин да се успокоява и себеизразява - като твори подаръци за нейни скъпи приятели. Какъв по - хубав подарък за важен за теб човек от този, в който си вложил сърце и усилие сам да направиш?

Именно желанието й да твори, я е подтикнало ръчно да изработи картичка за нейна прителка. И така се слага началото на нейният VSSart. Ще видите някои нейни изработки и какво постижение й е донесло заниманието с това изкуство.