WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw nw avatar

Annica Cauchy

in Varberg

Förbrukad, återfunnen och återvunnen

PRESENTED ON MAY 25, 2016
IN VARBERG @ VOL 18

Bara för att något är förbrukat för någon människa betyder inte det att det är det för någon annan. Annica Cauchy från Röda korsets second hand i Varberg lägger tillsammans emd sin personal många timmar åt att fixa, prismärka, packa upp, tvätta, ånga och stryka alla textilier som de säljer. Det är en stor konst att kunna inreda en butik med en sak av varje sort och få det att se snyggt ut.

APPLAUD THIS!
Thumb 1

Attraktion?

BY NIKLAS EKLUND
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

En lite annorlunda PechaKucha med mindre snack och mer musik. Niklas Eklund flyttade till staden för havet och förmedlar sina bilder om stadens attraktionskraft, eller?

Thumb ska cc 88rmavbild 202015 11 30 20kl. 2021.54.54

Varbergs DNA och karaktär

BY HÅKAN CULLBERG
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

Arkitekten och visionären, tillika Kreativ ledare för stadsutvecklingsprojektet i Varberg, Håkan Cullberg delar frikostigt med sig av Varbergs karaktär och framtid när en ny stadsdel växer fram och järnvägen grävs ner i tunnel. 

Thumb bild18

Kalla kårar, ljud och ljus

BY JOHANNA JACOBSON BACKMAN
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

På temat kultur och stadsutveckling får vi av Johanna Jacobson Backman lära oss mer om mänskliga begär och hur man som designer kan ta hänsyn till detta i produktutveckling och stadsutveckling. 

Thumb bild01

Stadsplanering med kulturmiljön

BY SIRI HIMMELMAN
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

Siri Himmelman växte upp i en gammal kulturmiljö och hade sin mormor i en annan. Nu ägnar hon sitt arbete åt att planera en hel stad inför framtiden, vilken innehåller en gammal stadskärna och andra intressanta kulturmiljöer.

Thumb bild14

Stadsodling och lokala råvaror

BY SUSANNE LUNDBERG
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

På en gård, en bra bit in på en grusväg kantad av barrskog, lövskog, stengärdesgårdar och öpnna fält, bor Susanne Lundberg. Här odlar hon fantastiska ekologiska grönsaker. Susanne förmedlar bilden av hur sådan här odling skulle kunna te sig i stan så att vi ökar chansen att kunna äta lokala livsmedel.

Thumb bild07

Människor, musik och träning. Men mest människor

BY MIA ROLFES
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Träning är en sak men att få människor at trivas, att utvecklas och känna gemensakp samtidigt som de tränar är en annan. Mia Rolfes har en idé om framgångfaktorerna och det berättar hon i sin PechaKucha. 

Thumb bild04

Med känsla för tårta

BY SOLEY GUDBJÖRNSDOTTIR
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Kreativitiet och hårt arbete. Och med stöd från både familj och "konkurrenter". Det är hur Soley Gudbjörnsdottir beskriver vad som krävs för att få henne att skapa tårtor av högsta kvalitet med både utsida och insida i fokus.

Thumb bild01

Virvlas

BY VIRVLA JANEHAG
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Virvla Janehag gör konst med det hon hittar och kommer över. Hon skapar konstverk som har en tanke och ett tänkvärt namn. Hon använder sig utav alltifrån gamla korkar från champagneflaskor, klockor och nagellack till musikinstrument. 

Thumb bild76

Min tid i Sverige

BY JEBRAN SHAMAL
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Jebran kom till Varberg från Kabul och har redan startat och drivit flera projekt här, bland annat Frihetens Cup. Den 14 mars kommer Jebran berätta om sitt engagemang i olika aktiviteter i Varberg och sitt nya liv i Sverige.