WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw michiel

Michiel Geerts

dirigent in Bavel

Dirigent

PRESENTED ON NOV 27, 2014
IN BREDA @ VOL 12

Op je 21e dirigent zijn van twee koren. Michiel Geerts uit Bavel is er trots op.

Zijn inzet en enthousiasme heeft hem gebracht waar hij nu is. Hij is dirigent van de B-vocals uit Bavel en sinds januari van 2014 staat hij ook voor de leden van GEK Breda, het Groot Evenementen Koor.

De passie van Geerts is tweeledig. Op de basisschool wist de Bavelaar al dat hij docent wilde worden. Later koppelde hij er zijn andere passie aan vast, de liefde voor muziek.

APPLAUD THIS!
Thumb rw.010

Passie Met Snaren

BY REMKO WILLEMS
@ VOL 12 ON NOV 27, 2014

Gitarist Remko Willems speelt met passie en een fenomenale techniek. Hij beheerst vrijwel alle muziekstijlen, zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar: Gipsy/Spaans, Latin, Jazz, Blues, Rock, Singer-Songwriter repertoire en ook Gipsy Jazz. Daarnaast bouwt hij zelf gitaren van sigarenkistjes en bezemstelen. Tijdens deze presentatie laat hij zijn gitaar spreken over passie.

Thumb slide192

Een Elevate-pitch

BY HAROLD SCHONEWILLE
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

De muziek is nooit ver weg bij Harold Schonewille. Met de paplepel kreeg hij het pianospel ingegoten en staat hij het liefst bekend als componist, arrangeur en dirigent. Hij waakt er dan ook voor dat het werk als directeur van Elevate, creative artsschool gevestigd in gebouw de Troubadour hem niet te veel in beslag neemt. Zonder muziek verschraalt het leven. Het afgelopen jaar kwam het avontuur met Elevate in een stroomversnelling. Een Elevate pitch waard

Thumb 01 20ton

Veenfabriek

BY TON VAN DER MEER
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Les femmes d’Alger van Pablo Picasso (geschilderd in 1955) verwisselde afgelopen maand mei voor 179.000.000 van eigenaar en is daarmee (op dit moment) het duurste schilderij ooit. 
De muziek van de eerste helft van de twintigste eeuw, zoals bijvoorbeeld het Ballet Mécanique van George Antheil (een compositie voor piano’s, slagwerk, sirenes, elektrische bellen en vliegtuigpropellers uit 1926), wordt nauwelijks meer uitgevoerd omdat het publiek het raarrr vindt. 
Ton van der Meer maakt muziek bij muziektheatergezelschap de Veenfabriek, en vindt wat hierboven staat op zijn beurt weer raarrr. 

Thumb stijn.002

Passionfruit

BY STIJN DE LAAT
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Muzikant en video-editor Stijn de Laat reist de wereld rond (bij voorkeur op zijn brommer) om muziek te maken met zo veel mogelijk muzikanten. De individuele opnames combineert hij tot bijzondere tracks die hij via zijn online platform Passionfruit deelt.

Thumb  20 tomgudde.006

December Tapes

BY TOM GUDDE
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Tom Gudde is initiatiefnemer van December Tapes. Een project waarbij 10 bands uit Breda en omgeving ieder één akoestisch nummer opnemen. Elk jaar wordt er een nieuw album uitgebracht en er vind een concert plaats.  

De opbrengst van de albumverkoop in 2016 gaat naar het Jeugdcultuurfonds. Deze stichting wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen en kunnen sporten.

Thumb pk5 katja.006

(TE)STIL

BY CLAUDIA DEN BOER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, kun je dansen zonder muziek? Met voorstelling (TE)STIL, gedanst door horende danser Johnny Lloyd en dove danser Paweł Molęda, brengen choreografe Katja Grässli en fotografe Claudia Den Boer de werelden van de horende en de slechthorende/dove mensen bij elkaar.

Thumb pk8 florian.018

The Green Machine

BY FLORIAN WOLFF
@ VOL 8 ON MAR 20, 2018

Florian Wolff is muzikant, songwriter, docent, coach, duurzaam ondernemer, klimaatactivist en bovenal mens. Een mens dat van jongs af aan begaan is met het onrecht in de wereld waar hij op zijn eigen persoonlijke en creatieve wijze een antwoord op geeft  

Thumb arthur.001

De wetenschap achter muziek

BY ARTHUR KOK
@ VOL 12 ON NOV 27, 2018

Heb je je ooit afgevraagd waarom muziek zulke sterke en verschillende emoties kan oproepen? Filosoof en muziekliefhebber Arthur Kok duikt de geschiedenis in en doet een opzienbarende ontdekking 👇