WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw nw avatar

Arthur Kok

in Tilburg

De wetenschap achter muziek

PRESENTED ON NOV 27, 2018
IN TILBURG @ VOL 12

Heb je je ooit afgevraagd waarom muziek zulke sterke en verschillende emoties kan oproepen? Filosoof en muziekliefhebber Arthur Kok duikt de geschiedenis in en doet een opzienbarende ontdekking 👇

APPLAUD THIS!
Thumb elisa.126

De kaartenbak van MAS-film

BY ELISA MUTSAERS
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

MAZ-film, het Haagse filmproductiebedrijf van tekenaar/schrijver/filmmaker Alfred Mazure, plaatste in september 1945 in een aantal kranten een advertentie waarin filmfiguranten gevraagd werd om zich bij MAZ-film te melden. De reacties leidden tot een kaartenbak met de foto's van ruim 300 mensen met de droom om in een film te spelen. Elisa Mutsaers deed onderzoek naar de kaartenbak en achterhaalde de bijzondere verhalen van deze figuranten.

Thumb manon.155

In Search of Nazi Architecture

BY MANON WILBRINK
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

Manon Wilbrink heeft een bijzondere manier om haar vakanties door te brengen. Steeds weer gaat ze op zoek naar overblijfselen van nazi architectuur. De geschiedenis achter deze plekken fascineert haar en breng haar op de meeste bizarre en bijzondere plekken.

Thumb anne.002

De kracht van Rotterdam

BY ANNE BLOEMENDAAL
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

De Kracht van Rotterdam is een foto expositie voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Rotterdam is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Twaalf fotografen laten alle schoonheid en kracht die de stad heeft, zien met foto's in de openbare ruimte.

Thumb mg.001

Dirigent

BY MICHIEL GEERTS
@ VOL 12 ON NOV 27, 2014

Op je 21e dirigent zijn van twee koren. Michiel Geerts uit Bavel is er trots op.

Zijn inzet en enthousiasme heeft hem gebracht waar hij nu is. Hij is dirigent van de B-vocals uit Bavel en sinds januari van 2014 staat hij ook voor de leden van GEK Breda, het Groot Evenementen Koor.

De passie van Geerts is tweeledig. Op de basisschool wist de Bavelaar al dat hij docent wilde worden. Later koppelde hij er zijn andere passie aan vast, de liefde voor muziek.

Thumb rw.010

Passie Met Snaren

BY REMKO WILLEMS
@ VOL 12 ON NOV 27, 2014

Gitarist Remko Willems speelt met passie en een fenomenale techniek. Hij beheerst vrijwel alle muziekstijlen, zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar: Gipsy/Spaans, Latin, Jazz, Blues, Rock, Singer-Songwriter repertoire en ook Gipsy Jazz. Daarnaast bouwt hij zelf gitaren van sigarenkistjes en bezemstelen. Tijdens deze presentatie laat hij zijn gitaar spreken over passie.

Thumb 01 20ton

Veenfabriek

BY TON VAN DER MEER
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Les femmes d’Alger van Pablo Picasso (geschilderd in 1955) verwisselde afgelopen maand mei voor 179.000.000 van eigenaar en is daarmee (op dit moment) het duurste schilderij ooit. 
De muziek van de eerste helft van de twintigste eeuw, zoals bijvoorbeeld het Ballet Mécanique van George Antheil (een compositie voor piano’s, slagwerk, sirenes, elektrische bellen en vliegtuigpropellers uit 1926), wordt nauwelijks meer uitgevoerd omdat het publiek het raarrr vindt. 
Ton van der Meer maakt muziek bij muziektheatergezelschap de Veenfabriek, en vindt wat hierboven staat op zijn beurt weer raarrr. 

Thumb pk14 bartlamboo01

New Years resolutions

BY BART LAMBOO
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

New Year’s Resolutions must die
Bart Lamboo’s hart gaat sneller kloppen wanneer hij wetenschap praktische handen en voeten kan geven.  Half februari.. Vandaag kijkt hij waarom je goede voornemens voor 2016 inmiddels al achter je liggen en zoekt hij naar manieren waarop dat anders kan.
www.door2more.nl

Thumb  20 tomgudde.006

December Tapes

BY TOM GUDDE
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Tom Gudde is initiatiefnemer van December Tapes. Een project waarbij 10 bands uit Breda en omgeving ieder één akoestisch nummer opnemen. Elk jaar wordt er een nieuw album uitgebracht en er vind een concert plaats.  

De opbrengst van de albumverkoop in 2016 gaat naar het Jeugdcultuurfonds. Deze stichting wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen en kunnen sporten.

Thumb pk8 florian.018

The Green Machine

BY FLORIAN WOLFF
@ VOL 8 ON MAR 20, 2018

Florian Wolff is muzikant, songwriter, docent, coach, duurzaam ondernemer, klimaatactivist en bovenal mens. Een mens dat van jongs af aan begaan is met het onrecht in de wereld waar hij op zijn eigen persoonlijke en creatieve wijze een antwoord op geeft