WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw a.bloemendaal

Anne Bloemendaal

curator, Kracht van Rotterdam in Rotterdam

De kracht van Rotterdam

PRESENTED ON SEP 23, 2014
IN BREDA @ VOL 11

De Kracht van Rotterdam is een foto expositie voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Rotterdam is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Twaalf fotografen laten alle schoonheid en kracht die de stad heeft, zien met foto's in de openbare ruimte.

APPLAUD THIS!
Thumb elisa.126

De kaartenbak van MAS-film

BY ELISA MUTSAERS
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

MAZ-film, het Haagse filmproductiebedrijf van tekenaar/schrijver/filmmaker Alfred Mazure, plaatste in september 1945 in een aantal kranten een advertentie waarin filmfiguranten gevraagd werd om zich bij MAZ-film te melden. De reacties leidden tot een kaartenbak met de foto's van ruim 300 mensen met de droom om in een film te spelen. Elisa Mutsaers deed onderzoek naar de kaartenbak en achterhaalde de bijzondere verhalen van deze figuranten.

Thumb dia7

Dutch Marines Rowing Challenge

BY MARCO HEIJMANS
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Wij zijn mariniers die sinds 1665 met Verbondenheid, Kracht & Toewijding voor elkaar zorgen en overal ter wereld unieke prestaties leveren. In 2015 gaan wij met de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) van Rotterdam, via Vlissingen naar Londen roeien, een afstand van 350 kilometer. Dit om de 350ste verjaardag van het Korps Mariniers te vieren. Hiermee zamelen wij geld in voor mariniers die door missies, namens de Nederlandse samenleving, in de problemen zijn gekomen en tevens de nabestaanden van collega's die ons zijn ontvallen.

Thumb dia16

De familie Van Slagmaat

BY MARIËTTE VAN SLAGMAAT
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Een historische terugblik op de familie Mariëtte van Slagmaat. Van de wasserij tot het ontstaan van de kunstgalerie.

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb slide252

De vreugde van de diversiteit

BY WOUTER KOLFF
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Even voor de niet Veenendalers onder ons: Wouter Kolff is burgemeester van Veenendaal en sinds eind 2012 niet meer uit ons midden weg te denken. Hij maakte bij zijn aantreden in 2012 dit statement: Ik geloof in mensen en in wat ze allemaal kunnen. Als mensen het beste uit zichzelf halen, is de samenleving daarbij gebaat. Afhankelijkheid is alleen goed voor hen die niet onafhankelijk kunnen zijn. Zijn nieuwjaarstoespraak op 2 januari ging verder in dezelfde toon. Veenendaal is een gemeenschap die bestaat uit 100 nationaliteiten. Diversiteit is kracht. Op 9 januari was er opnieuw een boodschap van zijn kant. De ernst was voelbaar in de herdenking van de aanslagen in Parijs op 9 januari. Elkaar kennen en op elkaar letten; hoe doe je dat in een stad als Veenendaal? We zijn erg blij dat Wouter Kolff de avond wilde afsluiten met een presentatie over De vreugde van diversiteit.

Thumb carlijn stevens01 20.013

De wondere wereld van geur

BY CARLIJN STEVENS
@ VOL 13 ON FEB 24, 2015

Steeds meer mensen worden zich bewust van de positieve invloed die geuren op ons hebben. We gebruiken geur als mooimaker in de vorm van parfum, tijdens het schoonmaken maar ook als sfeermaker in huis.

Stel je eens voor dat je geur gebruikt alsof het een fotoboek is? Via verschillende geuren blader je door je herinneringen. Sinds 2006 houdt Carlijn Stevens zich bezig met het fenomeen geurbeleving en wat je hier als ontwerper mee kunt doen.

Thumb 14. 20pk12 eelkje 20colmjon 2860

Strength and Power of Photography

BY EELKJE COLMJON
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Pecha Kucha Nigtht Leiden heeft sinds kort een huisfotografe, Eelk Colmjon. In haar presentatie vertelt ze over de kracht en macht van de fotografie, en dat dingen soms heel anders zijn dan men denkt. Zeker in een land als Iran.

Thumb pkn 2314 rens 20van 20der 20vorst.010

Foto's van mensen die foto's maken van foto's

BY RENS VAN DER VORST
@ VOL 14 ON MAY 19, 2015

Reclameman Rens van der Vorst is fan van Breda Photo. Het viel hem op dat dit tweejaarlijkse festival opvallend veel mensen trekt die foto's maken van foto's. En daar maakt hij dan weer foto's van...

Thumb pk14 petra 202

De Jufferen van Leyden

BY PETRA VAN DER KNAAP
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Als initiatiefnemer van de aankomende publicatie De Jufferen van Leyden  - over Leidse vrouwelijke ondernemers -  wil Petra van der Knaap het publiek graag meenemen in hoe het concept is ontstaan. 
Daarnaast wil ze supporters werven, die het initiatief ondersteunen in de vorm van een kleine donatie via Voor je Buurt, hét crowdfundingplatform voor je buurt, dorp of stad, en daarmee de publicatie over een uniek en vrouwelijk inkijkje in ondernemend Leiden helpen realiseren.  
www.peetra.nl