WATCH

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Presenter bw filatelier

Elisa Mutsaers

film researcher, filmatelier Den Haag in Den Haag

De kaartenbak van MAS-film

PRESENTED ON MAY 23, 2013
IN BREDA @ VOL 6

MAZ-film, het Haagse filmproductiebedrijf van tekenaar/schrijver/filmmaker Alfred Mazure, plaatste in september 1945 in een aantal kranten een advertentie waarin filmfiguranten gevraagd werd om zich bij MAZ-film te melden. De reacties leidden tot een kaartenbak met de foto's van ruim 300 mensen met de droom om in een film te spelen. Elisa Mutsaers deed onderzoek naar de kaartenbak en achterhaalde de bijzondere verhalen van deze figuranten.

APPLAUD THIS!
Thumb 9 61293744fb20f344a4eb356292e497dc816a367c8b4b

Playing with Film 2: Philm & Farmacy

BY LULÚ DE PANBEHCHI
@ VOL 2 ON SEP 04, 2012

Lulu De Panbehchi believes that what is good for her is also good for film. She experiments with different substances' effects in developing her photographs. (in English)

Thumb slide12

How to Build Atlanta's Film Community In Six Minutes

BY CHARLES JUDSON
@ VOL 22 ON MAY 18, 2014

Charles Judson has been a member of the ATL film community for years. He has recently taken a step back from his position of Artistic Director of the Atlanta Film Festival to focus on growing ATL's film culture. In his PechaKucha, he goes through the steps that would guide the ATL film community in the right direction. 

Thumb anne.002

De kracht van Rotterdam

BY ANNE BLOEMENDAAL
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

De Kracht van Rotterdam is een foto expositie voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Rotterdam is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Twaalf fotografen laten alle schoonheid en kracht die de stad heeft, zien met foto's in de openbare ruimte.

Thumb dia16

De familie Van Slagmaat

BY MARIËTTE VAN SLAGMAAT
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Een historische terugblik op de familie Mariëtte van Slagmaat. Van de wasserij tot het ontstaan van de kunstgalerie.

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb 05 rolando carileo 14

El lenguaje audiovisual como plataforma de valorización de los orígenes latinoamericanos

BY ROLANDO CARILEO
@ VOL 13 ON FEB 14, 2017

Rolando Carileo es un realizador chileno de origen mapuche, nos relata su busqueda de los orígenes latinoamericanos a través del lenguaje audiovisual y su arraigo familiar.

Thumb pechakucha lila 20arenas p c3 a1gina 02

El cine como puente de mensajes

BY LILA ARENAS
@ VOL 15 ON FEB 26, 2018

Lila Arenas nos presenta su viaje como realizadora desde las motivaciones de su infancia hasta el encuentro con el lenguaje audiovisual, como un canal de comunicación en sus análisis instrospectivos del entorno.

Thumb bf01eb5bfe6efbd62a75207e788f0ea6 1

La verdadera historia esta fuera de la pantalla

BY LEOPOLDO MUÑOZ
@ VOL 15 ON FEB 26, 2018

Leopoldo Muñoz es un crítico de cine chileno, de vasta trayectoria, quien incursiona como realizador.

Nos cuenta su transitar entre sus observaciones como crítico y el desafío de realizar piezas audiovisuales.