WATCH

PechaKucha Presentation

Presenter bw jaap de vries

Jaap de Vries

artist in Breda

De huid van de schilder

PRESENTED ON MAY 23, 2013
IN BREDA @ VOL 6

Fear, death, violence, decay and desolation are the themes that Jaap de Vries (1959-2014) raises in his paintings. Although he sometimes paints a really beautiful forrest landscape. But even then people quickly think about something scary.

APPLAUD THIS!
Thumb elisa.126

De kaartenbak van MAS-film

BY ELISA MUTSAERS
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

MAZ-film, het Haagse filmproductiebedrijf van tekenaar/schrijver/filmmaker Alfred Mazure, plaatste in september 1945 in een aantal kranten een advertentie waarin filmfiguranten gevraagd werd om zich bij MAZ-film te melden. De reacties leidden tot een kaartenbak met de foto's van ruim 300 mensen met de droom om in een film te spelen. Elisa Mutsaers deed onderzoek naar de kaartenbak en achterhaalde de bijzondere verhalen van deze figuranten.

Thumb anne.002

De kracht van Rotterdam

BY ANNE BLOEMENDAAL
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

De Kracht van Rotterdam is een foto expositie voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Rotterdam is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Twaalf fotografen laten alle schoonheid en kracht die de stad heeft, zien met foto's in de openbare ruimte.

Thumb maia.009

de kraker, de agent, de jurist en de stad

BY MAIA MATCHES
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

De kraker, de agent, de jurist en de stad is een onderzoeksjournalistieke graphic novel. Geschreven door drie journalisten en getekend door drie stripmakers wordt de recente kraakgeschiedenis vanuit drie perspectieven uitgewerkt.

Maia Matches tekende het hoofdstuk over de kraker op basis van onderzoek en ervaringen van Moira van Dijk.

Thumb dia11

Wordt zeewier het voedsel van de toekomst?

BY ASTRID CUSTERS
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Met de hudige bevolkingsgroei en voedselschaarste moeten we wereldwijd overschakelen op alternatieve bronnen. Zeewier blijkt een enorm rijke voedselbron te zijn, die bovendien op veel verschillende manieren toegepast kan worden.

Thumb dia16

De familie Van Slagmaat

BY MARIËTTE VAN SLAGMAAT
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Een historische terugblik op de familie Mariëtte van Slagmaat. Van de wasserij tot het ontstaan van de kunstgalerie.

Thumb slide141

De kortste tentoonstelling van mijn leven

BY ROELAND SCHWEITZER
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Lerend luisteraar en schrijver-kunstenaar. Staat bekend als medemens. Presenteren kent voor hem geen geheimen. Hij schreef er het boek ‘’Presenteren is een feest’’ over en leert iedereen die dat wil goed, effectief en met plezier presenteren. Op 4 februari gingen de presentator en de kunstenaar verenigd in 1 lijf op een prettig ontregelende manier vertellen over zijn kortste expositie ooit. Kijk, luister en geniet.

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb pk14 petra 202

De Jufferen van Leyden

BY PETRA VAN DER KNAAP
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Als initiatiefnemer van de aankomende publicatie De Jufferen van Leyden  - over Leidse vrouwelijke ondernemers -  wil Petra van der Knaap het publiek graag meenemen in hoe het concept is ontstaan. 
Daarnaast wil ze supporters werven, die het initiatief ondersteunen in de vorm van een kleine donatie via Voor je Buurt, hét crowdfundingplatform voor je buurt, dorp of stad, en daarmee de publicatie over een uniek en vrouwelijk inkijkje in ondernemend Leiden helpen realiseren.  
www.peetra.nl  

Thumb p1bs6nds90aka1uuk1btp1rjm15ga4 7

La libertad de imaginar

BY NOELIA ANTOLÍN
@ VOL 2 ON JUN 08, 2017

Noelia Antolín es pintora, ilustradora y diseñadora gráfica de Gijón, Asturias. Estudió Bellas Artes en Universidad de Salamanca. Ha expuesto varias veces en centros culturales y salas de exposiciones.

Ella hablaba sobre su trabajo, pintura al óleo y también bisuteria con acuarelas hechas a mano.