ATTEND

Past Breda Event: VOL 17

Large wide image 00005

VOL 17

May 24, 2016
@ Mezz

Een avond gepassioneerde ‘prietpraat’. Tijdens PechaKuchaNight (PKN) presenteren tien sprekers op korte, heldere en inspirerende wijze hun passie en creativiteit.

Inmiddels is PKN een bekend evenement in Breda. Het 20x20 concept is altijd kort, bondig en inspirerend. Twintig afbeeldingen worden elk twintig seconden getoond. In 6,40 minuten hoor en zie je alles over een onverwachte fascinatie, bizarre hobby, inspirerende reis, bijzonder onderzoek, succesvol blog of unieke verzameling.

Elke editie wordt zorgvuldig voorbereid zodat diversiteit èn originaliteit kunt verwachten.

De presentaties starten om 20.20 uur, de deur is al open vanaf 19.30 uur. Uniek aan PKN Breda is de gratis toegang die door samenwerking met Mezz tot stand komt.

Wil je als eerste weten wie er spreken? Volg Pechakucha Breda dan op facebook.

Thumb anna.018

Layers of Reality

BY ANNA PUESCHEL
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Fotografe Anna Püschel heeft synesthesie: een neurologische aandoening, waarbij verschillende zintuiglijke ervaringen zich vermengen. Synesthesie komt niet vaak voor en heeft de meest uiteenlopende variaties. In haar geval combineren de hersens gevoelens met kleuren.

Thumb arlon.013

Unicef Student Team

BY ARLON DEN TEULING
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Commercieel denken en sociaal ondernemen is tot op de dag van vandaag nog geen vanzelfsprekende combinatie. Arlon Den Teuling combineert verschillende perspectieven om samen voor één doel te gaan. Van dromen, helemaal alleen, naar het bijdragen van een grote steen!

Thumb ilja.007

Framing the Other

BY ILJA KOK
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Producent Ilja Kok maakt documentaires en reportages over onderwerpen die er toe doen en waar over gediscussieerd wordt. Onderwerpen die stof doen opwaaien. Ze zoekt constant naar oprechte verhalen en bijzondere karakters. Door middel van beelden en content uit onverwachte hoek opent ze de dialoog.

Thumb leonard.014

Prior to Construction

BY LEONARD VAN MUNSTER
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Kunstenaar Leonard van Munster maakt onverwachte kunst op onverwachte plaatsen. Een boomhut op het dak van een museum of een oase in een troosteloze tunnel. Als het beweegt is het helemaal mooi. Hij is begonnen met pluche beesten en hij maakt nu een bewegend kunstwerk van zichzelf. Meestal hebben ze een korte bezichtigingsduur, waarna enkel de herinnering blijft.

Thumb rudy.007

Het nieuwe kiezen

BY RUDY VAN BELKOM
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Rudy van Belkom is geen politicoloog, geen politicus en ook geen lid van een politieke partij. Toch is het eigenlijk heel logisch dat juist hij een nieuw politiek kiessysteem heeft bedacht

Thumb angele.006

Goud weven van oud ijzer

BY ANGÈLE EVERS
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Op haar vijftigste vonden er heftige gebeurtenissen in het leven van Angèle Evers plaats. Ze nam ontslag en startte als zelfstandige, haar relatie werd verbroken en haar één jaar oudere broer overleed. 
 
Ze ging hevig op zoek naar een nieuwe liefde en zocht troost in wijn en wiet. Ze ontmoette Hans, haar zielsverwant, en liet haar toekomstplannen varen. Dit geluk duurde echter niet lang. Ze werd geconfronteerd met haarzelf en de keuzes die ze gemaakt had. 
 
Angèle vertrok naar Zuid-Afrika om daar in een ontwenningskliniek de confrontaties aan te gaan met haat diepgewortelde pijn en verdriet. 
 
Tegenwoordig werkt ze als ervaringsprofessional met vrouwen die relatieverslaafd zijn.
Thumb stijn.002

Passionfruit

BY STIJN DE LAAT
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Muzikant en video-editor Stijn de Laat reist de wereld rond (bij voorkeur op zijn brommer) om muziek te maken met zo veel mogelijk muzikanten. De individuele opnames combineert hij tot bijzondere tracks die hij via zijn online platform Passionfruit deelt.

Thumb wim.017

Bioscienz

BY WIM DE LAAT
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Gaat het er in het BioscienZ lab van wetenschapper Wim de Laat net zo aan toe als bij mad genius Walt?

Thumb vincent.003

Gewildgroei!

BY VINCENT WITTENBERG
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Met Gewildgroei wil Vincent Wittenberg een mind-shift bereiken. Er worden enorme bedragen besteed aan het verdelgen van spontane vegetatie (onkruid) en tegelijkertijd aan het in stand houden van aangeplant groen. Voor de leefbaarheid is het noodzakelijk dat we leren samenwerken met de natuur in de stad. De stad heeft wilde planten nodig! We moeten stoppen met schoffelen. Het is tijd voor een plantsoenrevolutie!

Vincent Wittenberg
Ontwerper in Eindhoven
Arlon den Teuling
voorzitter, UNICEF Studententeam in Breda
Stijn de Laat
producer, project passion fruit in Breda
Wim de Laat
wetenschapper, Bioscienz in Breda
Rudy van Belkom
Initiatiefnemer , Het Niewe Kiezen in Breda
Anna Pueschel
fotograaf in Breda
Ilja Kok
producer, Copper Views BV in Breda
Julian Edwardes
muzikant, selfemployed in Breda
Angèle Evers
ervaringsprofessional in Breda