ATTEND

Past Leiden Event: VOL 14

Large wide pk14 flyer klein

VOL 14

February 10, 2016
@ Gebr. de Nobel
Thumb pk14 margrietvankampenhout 2012 20type 20personen

Verover de stad

BY MARGRIET VAN KAMPENHOUT
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Margriet van Kampenhout organiseert initiatieven die het samen leven met beperkingen makkelijker maken. Op 9 april 2016 is dat: ‘Verover de Stad’. Mensen met een beperking laten zich zien in de binnenstad van Leiden, door iets te ondernemen wat ze zelf leuk vinden. Bij obstakels vragen ze hulp. Ze laten anderen aan hun aanwezigheid wennen. Ze wachten niet met zich vrij bewegen tot de stad hen in alle opzichten hindernisvrij verwelkomt en gaan de dialoog aan.
www.zilverweb.com
https://www.facebook.com/zilverweb

Thumb 01 20schemerstad

Schemerstad

BY BART IN 'T VELD
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Maak de stad tot podium, letterlijk. En dan is de vraag: wat laat je zien op dat podium? Welk publiek zoek je, hoe houd je ze vast en hoe zorg je er voor dat je er zelf ook nog lol in houdt. Bart in 't Veld laat het zien.
www.schemerstad.nl
www.facebook.com/schemerstad

Thumb pk14 bartlamboo01

New Years resolutions

BY BART LAMBOO
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

New Year’s Resolutions must die
Bart Lamboo’s hart gaat sneller kloppen wanneer hij wetenschap praktische handen en voeten kan geven.  Half februari.. Vandaag kijkt hij waarom je goede voornemens voor 2016 inmiddels al achter je liggen en zoekt hij naar manieren waarop dat anders kan.
www.door2more.nl

Thumb edj 04complicated

Children or no children

BY EVELIEN DE JONG
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Jij geen vriend? Je bent zo’n leuke meid! Wil je geen kinderen? Je moet wel een beetje opschieten.
Evelien de Jong is een hoogopgeleide single lady met een leuke baan, toffe vrienden en een fijn huis en wilde dolgraag een kind.
Maar wist niet hoe. Ze raakte geobsedeerd door haar kinderwens. Die obsessie werd haar passie en is nu haar werk. www.wilikeenkind.nl https://www.facebook.com/wilikeenkind.nl/

Thumb pk14 irenececile 9

Schoonheid en imperfectie

BY IRENE CECILE
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

De schoonheid van illustraties en tekeningen zit hem vaak in de eenvoud en imperfectie. Misschien is dat wel wat illustrator Irene Cécile zo fijn vindt aan haar werk. En dat je altijd mag blijven knoeien, klungelen en spelen. Of dat dat misschien zelfs wel móet.
www.irenececile.com
irenececilemaaktwebsites.nl

Thumb pechakucha 20jv 1

Infinite Variety

BY JEROEN VISSER
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Jeroen Visser is algemeen specialist. Hij gelooft vooral in de liefde. Tijdens deze PechaKucha-night vraagt Jeroen zich af wat je zou doen als je 10 miljoen zou hebben…en waarom je dat nu niet doet.
www.i-am-infinite.com

Thumb pk14 merijntinga3

Plastic Soup Surfer

BY MERIJN TINGA
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga kite-surfte op een board gemaakt van aangespoeld Noordzee plastic van Belgie naar Duitsland. Afgelopen zomer ging hij vijf maanden op zeilexpeditie met zijn gezin als de Plastic Jagers. Voor komende zomer heeft hij een nieuw afstandsrecord op stapel staan. Plastic soup avonturen met als hoger doel afval-gedragsverandering.
www.plasticsoupsurfer.nl  

Thumb pk14 petra 202

De Jufferen van Leyden

BY PETRA VAN DER KNAAP
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Als initiatiefnemer van de aankomende publicatie De Jufferen van Leyden  - over Leidse vrouwelijke ondernemers -  wil Petra van der Knaap het publiek graag meenemen in hoe het concept is ontstaan. 
Daarnaast wil ze supporters werven, die het initiatief ondersteunen in de vorm van een kleine donatie via Voor je Buurt, hét crowdfundingplatform voor je buurt, dorp of stad, en daarmee de publicatie over een uniek en vrouwelijk inkijkje in ondernemend Leiden helpen realiseren.  
www.peetra.nl  

Thumb foto 207

Geldverslindende overheidsprojecten

BY STEFAN VAN DER HULST EN JAN-CEES TER BRUGGE
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Deze twee televisiemakers hebben de afgelopen jaren allerlei knotsgekke overheidsprojecten onder de loep genomen en een revolutionaire ontdekking gedaan! Het kost soms miljoenen maar dan heb je ook……..niets! In sneltreinvaart behandelen Stefan van der Hulst en Jan-Cees ter Brugge een aantal overheidsprojecten die schitteren in hun geldverslindendheid, soms hilarisch, soms wel schokkend! 

Jeroen Visser
in Utrecht
Irene Cecile
illustrator, graphic designer, webdesigner, self-employed in Leiden
Merijn Tinga
visual artist and Plastic Soup Surfer
Bart Lamboo
Lecturer, applied psychologist & coach
Guido de Boer
co founder High on Type in Utrecht
Petra van der Knaap
author and creator of concepts in Leiden
Margriet van Kampenhout
communication coach in Leiden
Bart in 't Veld
programmer in Leiden