ATTEND

Past Leiden Event: VOL 12

Thumb 14. 20pk12 eelkje 20colmjon 2860

Strength and Power of Photography

BY EELKJE COLMJON
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Pecha Kucha Nigtht Leiden heeft sinds kort een huisfotografe, Eelk Colmjon. In haar presentatie vertelt ze over de kracht en macht van de fotografie, en dat dingen soms heel anders zijn dan men denkt. Zeker in een land als Iran.

Thumb pk12 20eline 20levering 201

PS Theater

BY ELINE LEVERING
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Wat hebben Begraafplaats Groenesteeg, de hersenen van 80 pubers, de Pieterskerk, een woonkamer in Leiden Noord, een slagersfamilie, de fusie van een studentenhuis, de kip van de buurman van Chris de Waard en een omgebouwde bouwkeet op een winderig plein met elkaar te maken? Eline Levering laat zien hoe stadsgezelschap PS|theater deze mensen en plekken met elkaar verbindt.

Thumb pkn 20

3D Printen

BY HANS PETER MULDER
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Peter Wiegman en Hans Peter Mulder dromen al jaren van lasers, nanobots en andere science-fiction. Aan het eind van hun studie wisten ze al deze dingen te combineren in hun nieuwe bedrijf Idris Solutions. Met een zelf ontwikkelde micro-3D-printer maken ze micro-onderdelen en objecten voor de biotech en ruimtevaart industrie. 

Thumb pk12 iemke 02

Huisstijl PK Leiden

BY IEMKE HUNGERINK
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Iemke Hungerink is multimedia designer en ontwerper van de nieuwe huisstijl van PechaKucha Night Leiden. Wat is de gedachte achter het nieuwe logo en hoe is deze huisstijl ontstaan? Zij gaat je er alles over vertellen bij de volgende editie. 

Thumb foto 2003 20pausmobiel

Bekentenissen van Petrus

BY JEROEN WINDMEIJER
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Jeroen Windmeijer is gepromoveerd antropoloog en publiceerde eerder Poncho’s, panfluiten en paardenstaarten (Amsterdam 2004) over zijn onderzoek onder de hooglandindianen van Otavalo, Ecuador. Hij werkte enkele jaren voor Djoser als reisleider in Venezuela, Mexico, Guatemala, Belize en Egypte. Nu is hij als docent godsdienst en maatschappijleer werkzaam in het onderwijs. Hij komt vertellen over de totstandkoming van zijn boek De bekentenissen van Petrus. 

Thumb everest without sight

Everest Without Sight

BY KEVIN AUGELLO
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

"Basically everything in our expedition was blessed (by Tibetan Monks), our ropes, our ice axes ... and it would turn out later that we would need this blessing."

In Everest Without Sight from PechaKucha Night Leiden Vol. 12, Kevin Augello, founder of New Earth Films, a British rooted documentary production company, whose clients include the BBC, National Geographic and Discovery Channel, aims to share the diversity and natural history of Planet Earth. In this moving presentation he shares about his emotional journey while filming the extraordinary attempt of Dr Thomas Weber, a visually impaired climber with a mission to reach the summit of the North Face of Mount Everest in Tibet. 

This was "PechaKucha of the Day" on Monday, January 25th, 2016. 

Thumb pechakucha pagina 18

Foodblog

BY SUSAN ARETZ
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Susan Aretz is oprichter van http://www.smulpaapje.nl/, een online platform over kinderen en (uit)eten. Daarnaast is Susan de vaste foodblogger van Vrouw.nl van de Telegraaf en moeder van ‪#‎kleutermeisje‬. Zij vertelt bij de komende editie over hoe een tweet een kookboek werd en hoe social media daar een rol in speelde.

Thumb 01 20ton

Veenfabriek

BY TON VAN DER MEER
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Les femmes d’Alger van Pablo Picasso (geschilderd in 1955) verwisselde afgelopen maand mei voor 179.000.000 van eigenaar en is daarmee (op dit moment) het duurste schilderij ooit. 
De muziek van de eerste helft van de twintigste eeuw, zoals bijvoorbeeld het Ballet Mécanique van George Antheil (een compositie voor piano’s, slagwerk, sirenes, elektrische bellen en vliegtuigpropellers uit 1926), wordt nauwelijks meer uitgevoerd omdat het publiek het raarrr vindt. 
Ton van der Meer maakt muziek bij muziektheatergezelschap de Veenfabriek, en vindt wat hierboven staat op zijn beurt weer raarrr. 

Thumb pk12 yuri pagina 04

Naturalis verwondering

BY YURI MATTEMAN
@ VOL 12 ON JUL 01, 2015

Yuri Matteman is hoofd Educatieve Ontwikkeling van Naturalis Biodiversity Center. Naturalis wil iedereen enthousiaster maken voor de rijkdom aan de natuur en het onderzoek dat aan de natuur wordt gedaan. Daarom proberen ze mensen zoveel mogelijk te verwonderen en hun nieuwsgierigheid te stimuleren. Bezoekers kunnen zoveel mogelijk zelf op onderzoek uitgaan.