Full wide bw febr 2017 7429
 

Next Event

Panorama febr 202017 7429

Not yet scheduled!

We haven't scheduled our next PechaKucha Night yet, but in the meantime you can watch some presentations, look at our map to see if there are any scheduled PKNs in nearby cities, or have a look at the long list of upcoming events, to see if there's one you can attend!

VIEW MOST RECENT EVENT
 

Featured Presentation

Andre van den Bor besloot doordeweek zichtbaar en aanspreeksbaar te zijn als dominee. Door een boordje te dragen dat wereldwijd herkenbaarheid oplevert. Verbazing en verrassing vallen hem ten deel.

Behalve op maandag; dan gaan de boordjes in de was en gaat hij incognito over straat. 

APPLAUD THIS!
Thumb slide252

De vreugde van de diversiteit

BY WOUTER KOLFF
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Even voor de niet Veenendalers onder ons: Wouter Kolff is burgemeester van Veenendaal en sinds eind 2012 niet meer uit ons midden weg te denken. Hij maakte bij zijn aantreden in 2012 dit statement: Ik geloof in mensen en in wat ze allemaal kunnen. Als mensen het beste uit zichzelf halen, is de samenleving daarbij gebaat. Afhankelijkheid is alleen goed voor hen die niet onafhankelijk kunnen zijn. Zijn nieuwjaarstoespraak op 2 januari ging verder in dezelfde toon. Veenendaal is een gemeenschap die bestaat uit 100 nationaliteiten. Diversiteit is kracht. Op 9 januari was er opnieuw een boodschap van zijn kant. De ernst was voelbaar in de herdenking van de aanslagen in Parijs op 9 januari. Elkaar kennen en op elkaar letten; hoe doe je dat in een stad als Veenendaal? We zijn erg blij dat Wouter Kolff de avond wilde afsluiten met een presentatie over De vreugde van diversiteit.

Thumb slide192

Een Elevate-pitch

BY HAROLD SCHONEWILLE
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

De muziek is nooit ver weg bij Harold Schonewille. Met de paplepel kreeg hij het pianospel ingegoten en staat hij het liefst bekend als componist, arrangeur en dirigent. Hij waakt er dan ook voor dat het werk als directeur van Elevate, creative artsschool gevestigd in gebouw de Troubadour hem niet te veel in beslag neemt. Zonder muziek verschraalt het leven. Het afgelopen jaar kwam het avontuur met Elevate in een stroomversnelling. Een Elevate pitch waard

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb slide141

De kortste tentoonstelling van mijn leven

BY ROELAND SCHWEITZER
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Lerend luisteraar en schrijver-kunstenaar. Staat bekend als medemens. Presenteren kent voor hem geen geheimen. Hij schreef er het boek ‘’Presenteren is een feest’’ over en leert iedereen die dat wil goed, effectief en met plezier presenteren. Op 4 februari gingen de presentator en de kunstenaar verenigd in 1 lijf op een prettig ontregelende manier vertellen over zijn kortste expositie ooit. Kijk, luister en geniet.

Thumb slide119

Homo Ludens: Leren is spelen

BY MONIQUE DE HAAN
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Alex, Max en Tamin. Alex is 5 jaar, Max is 1 jaar en Tamin 5 maanden. Je zou denken dat het 3 broertjes zijn en daar heeft het misschien ook wel iets van weg. Maar het zijn de 3 jonge scholen in Veenendaal waar Monique de Haan als directeur verantwoordelijkheid voor draagt. Kleine scholen met een uniek onderwijsconcept. Ontwikkelingsgericht. Kinderen hebben uitdaging en begeleiding nodig om tot ontplooiing te komen. Leren is spelen. De bekende professor Johan Huizinga schreef er in 1938 een wereldberoemd geworden boek over “Homo Ludens; de spelende mens” En dat ging niet over kinderen trouwens.

Thumb slide98

Steensoep en Springplankwinkels

BY ANDRE MERLIJN
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

In de serie bekende Veenendalers mag André Merlijn niet ontbreken. Directeur en strateeg bij reclamebureau Beeldenstorm, bestuurslid bij stichting Foodconnection en actief op nog veel meer terreinen. Zijn naam kleeft aan woorden als springplankwinkel en steensoep en zorgt daarmee voor de nodige reuring in de Veenendaalse ondernemerswereld.

Thumb slide51

Er zijn geen grenzen wanneer je in een rolstoel zit

BY JOOST NAUTA
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Joost Nauta is sinds 2006 directeur/eigenaar van thuiszorgorganisatie JoostZorgt met onder meer een vestiging aan de Fokkeschoot in Veenendaal. Toen hij ontevreden was over de hulp die hij zelf ontving dacht hij; dat kan ik beter zelf organiseren en dat was de start van een organisatie waar inmiddels meer dan 500 mensen werken. Daarnaast is hij de oprichter van de stichting Bordercross die jongeren met een ‘’ogenschijnlijke’’ beperking een onvergetelijke ervaring biedt. Letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdend. Joost leest voor uit eigen werk. Met als titel ‘’Eigen kracht voor Dummies’’

Thumb slide34

Het “Dove-effect” bij pubermeisjes

BY NICOLINE VAN DIJK
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

"Slechts 12% van de Nederlandse pubermeisjes vindt zichzelf mooi. Wat doet Dove, nee, wat doen WIJ hieraan?" Een quote van Nicoline van Dijk die de achterliggende weken over twitter en facebook ging als aankondiging van haar presentatie. Onzekerheid zorgt ervoor dat veel pubermeisjes stoppen met dingen die ze leuk vinden. Ze maken verkeerde keuzes en verliezen hun identiteit. In haar werk als leerkracht en als imagostyliste ontmoet Nicoline van Dijk veel meisjes maar ook volwassen vrouwen met weinig zelfvertrouwen. Komt dit door een gebrek aan schoonheid? Een verhaal over het ‘’dove effect’’ bij pubermeisjes.

 

About the City's Organizers