Past Varberg Event: VOL 21

Large wide pkn  5.1 street occupation

VOL 21

March 14, 2017
@ Tullhuset

Välkommen på PechaKucha Night #21 tisdagen den 14 mars i Tullhuset (Mellan kallbadhuset och Campus)i Varberg. Fina möten, tilltugg, dryck och en härlig kväll kan vi lova.

6-8 personer från olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder – ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete. Samtliga presenterar något utifrån temat "Do it yourself". Temat är fritt fram att tolka av kvällens talare under denna PechaKucha Night.

Vi börjar klockan 20.20 med första talaren, det är gratis och ingen föranmälan krävs. Under kvällen bjuds det på härlig alkoholfri dryck och tilltugg. Så ta med vänner, kollegor och familj från klockan 19.00! 

VI SES!

PECHA KUCHA VBG is produced by: Johannes Karlsson and Alexandersoninstitutet. 

Thumb 01

Att angöra ett bryggeri

BY PHILIP NICHOLSON
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Låter ko-i-norr och moose juice bekant? Om inte annat så kan Philip Nicholson berätta mer om det! Till vardags driver han tillsammans med Elisabeth bryggeriet Folkared15. På PechaKucha night kommer han ge oss en inblick i en bryggares värld och hur riktigt bra öl faktiskt görs

Thumb bild1

Skaparglädje som smittar

BY MARIA FAGERMYR
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Maria Fagermyr är en sann entreprenör med ett brinnande intresse för textilt återbruk, och sysslar med ändringssömnad, workshops och konsthantverk:
Den 14 mars kommer ni få lyssna på Maria, Fagermyrskan, om skaparglädje som smittar. 

Thumb bild1

När musteriet bär frukt

BY AGNETA REGNER
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Den studerande entreprenören Agneta Regner driver ett eget musteri och älskar närproducerat. Agneta kommer att prata om äpplen och allt man kan göra med dessa. Ge lite tips och trix, samt delge mindre lyckade experiment som blev något helt annat än det som var tänkt från början, samt resan som månskensbonde. Det Agneta inte vet om äpplen är inte värt att veta.

Thumb bild36

Varför bygger man en båt?

BY KJELL SALLÉN
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Du har säkert sett den långa båten som ligger vid norra fästningshörnan. Hur bygger man en sådan båt? Och framför allt varför? Kjell Sallen är båtbyggaren som valde att spendera vintern i en verkstad för att bygga sin egen båt. 

Thumb bild56

En kostymörs berättelse

BY CAJSA OSCARSSON
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Cajsa Oscarsson går sin egen väg och hon har hittat sin konstnärliga sida genom konsthantverket. Hon är utbildad skräddare, hon har arbetat som kostymör och utbildar sig nu i smyckeskonst.
Cajsa kommer att berätta om hur hon hittade sin väg, varför tanter är bäst och hur hon ser på yrket.

Thumb bild76

Min tid i Sverige

BY JEBRAN SHAMAL
@ VOL 21 ON MAR 14, 2017

Jebran kom till Varberg från Kabul och har redan startat och drivit flera projekt här, bland annat Frihetens Cup. Den 14 mars kommer Jebran berätta om sitt engagemang i olika aktiviteter i Varberg och sitt nya liv i Sverige. 

No presenters have been added to this event.