TARRAGONA

BACK TO CITY
Thumb joan josep 02

Territoris Nòmades

BY JOAN-JOSEP PUJADAS
@ VOL 1 ON MAY 14, 2014

A Territoris nòmades es presenta l’evolució de la vida urbana des de l’industrialisme fins el moment actual, destacant la importància dels processos de suburbanització i metropolització. Un dels aspectes més determinants per a la nostra vida quotidiana són els desplaçaments diaris dins dels espais metropolitans. Es presta atenció al nomadisme contemporani i a les implicacions (socials i mediambientals) de fer servir un medi de locomoció o un altre. Es mostra com l’ús de la bicicleta o el fet de compartir cotxe són respostes racionals per part de la societat civil als reptes de la vida metropolitana. Més informació del projecte: http://e-nomada.net/

Joan Josep Pujadas és Catedràtic d’Antropologia Social al Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili.

Thumb 13. 20enredado

Clipperton és una illa; però també és una idea

BY ADA MARTÍ
@ VOL 1 ON MAY 14, 2014

El Clipperton Project és una organització internacional independent sense ànim de lucre que promou l'exploració de tot el món, especialment en termes del seu potencial d'apoderament per a totes les persones, onsevulla que es trobin, sigui quina sigui la seva edat o formació. Des del Projecte s’organitzen expedicions, recerques científiques, exposicions, disseny i desenvolupament de programes d'educació, s’estableixen residències, col·laboracions professionals i esdeveniments a tot el món. Tot plegat amb l'objectiu d'utilitzar l'exploració per dinamitzar i enfortir als ciutadans actius.

Els temes que exploren són presentats després en seminaris i xerrades públiques que inspiren i enfortir al públic a explorar el seu propi entorn, les seves pròpies capacitats i possibilitats, i prendre nota del nostre món. Més informació del projecte:

www.theclippertonproject.com

Ada Martí és biòloga i la Responsable del Programa Ciència del LabFlotant Catalunya.