SEINÄJOKI

BACK TO CITY

PechaKucha Presentation
No video for YouTube upload available.

Inspired by Alvar Aalto

PRESENTED ON APR 19, 2017
IN SEINÄJOKI @ VOL 6

"It's got a very home aesthetic to it, it is very soft and very warm."

In "Inspired by Alvar Aalto" from PechaKucha Night Seinäjoki - Vol. 6, Caleb Jordan, a student from Colorado, says “My interest in Alvar Aalto started when I first came to Finland and went on a tour with my art class of the Alvar Aalto buildings. It was cool to see how his design aesthetic was so simple and modern, but so very unique and so recognizable.“

APPLAUD THIS!
Thumb pecha 20kucha 18

The Architecture of Photography

BY GIORA DAN
@ VOL 26 ON MAR 02, 2016

Photographer Giora Dan dissects the structure and form of good photography, through a series of spectaular images he has taken himself.

Thumb ter c3 a4v c3 a4inen3

Inspired by Alvar Aalto?

BY HELENA TERÄVÄINEN
@ VOL 6 ON APR 19, 2017

Helena Teräväinen, TkT, SAFA architect, AALTO ARTS:

"Aallon arkkitehtuuri on ollut koko ajan läsnä elämässäni; niin kotikaupungissani Oulussa kuin nykyisessä työpaikassani Otaniemessä Aalto-yliopistossa. Arkkitehtiopiskelijoille Maestro Aalto esiteltiin aikoinaan arkkitehtuurin narratiivin huipentumana, mutta nuorena halutaan kapinoida ja kaataa vanhat patsaat: näin tapahtui paitsi Oulun koulun regionalismissa, joka oli osa kansainvälistä postmodernismia, kuin myös etelän konstruktivismissa ja rationalismissa.

Väitöskirjassani ja sen jälkeen olen tutkinut kulttuuriympäristön diskursiivista muodostumista, lähinnä siis ihmisten kokemuksia ja puheita. Seinäjoella Aalto-keskuksen ”ylhäältä annettu arkkitehtuuri” aiheutti kaupunkikuvaan mielenkiintoisen vastakohtaisuuden: kauneus näyttää rumuuden, ja nyt olen juuri aloittanut seudun arkkitehtuuria käsittelevän teoksen työstämisen: ”Aalto and after”."

Thumb hynynen7

Analoginen Aalto

BY ARI HYNYNEN
@ VOL 6 ON APR 19, 2017

Professori Ari Hynynen:

"Kaikki arkkitehdit hylkäävät Aallon jossain vaiheessa. Ja löytävät sitten uudestaan. Luulin itsekin tuntevani hänen töitään jo tarpeeksi, mutta kulttuurin ja yhteiskunnan muutokset avaavat Aallon elämäntyöstä yhä uusia ajankohtaisia puolia. Ja aika usein ne kyseenalaistavat nykymenon."

Thumb 7 20city 20sound

Sound of Silen(ce)

BY SAMI SILEN
@ VOL 7 ON AUG 17, 2017

Äänisuunnittelija, muusikko ja yrittäjä Sami Silénin motto kuuluu: ”Hiljaa parempi tulee".

Thumb p c3 a4ivi20

Form has a character and clay has a will

BY PÄIVI RINTANIEMI
@ VOL 7 ON AUG 17, 2017

”Muodolla on luonne ja savella tahto - toista tavoitan toista valjasta.” Päivi Rintaniemi on toteuttanut ajatuksiaan sekä muotoilijana että kuvanveistäjänä yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Rakkaus työhön mahdollistaa keinot sen toteuttamiseen.

Thumb a2 20valokuvaus 202 20asseri 20lakeuden 20ristin 20portailla1

Inspiraation lähteitä

BY JAAKKO LAAKSO
@ VOL 7 ON AUG 17, 2017

"Olen jalasjärveläinen musiikinopettaja. Opetan musiikkia kauhavalaisissa yläkouluissa ja lukioissa sekä bändejä ja vapaata säestystä sivutoimisesti Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Seinäjoella. Minut tunnetaan kuoromiehenä – olen E-P:n musiikkiopiston nuorisokuoro Lauluflikkojen toinen johtaja ja säestäjä ja johdan Seinäjoen kansalaisopiston viihdekuoro Serenoa.

Musiikin tekijänä ja esittäjänä käytän usein taiteilijanimeä Lazy J. Olen toiminut esiintyvänä taiteilijana vuodesta 1992. Toimin myös yrittäjänä tarjoten mm. äänitys- ja sovituspalveluita, perustin Tmi Jaakko Laakson 2005 ja kuulun Seinäjoen Yrittäjiin.

Eräs pitkäaikainen sivutyöni on musiikkikriitikkona toimiminen. Olen Suomen Arvostelijain Liiton SARVin jäsen. Kirjoittamia musiikkiarvosteluja ja artikkeleita on julkaistu mm. Sanomalehti Ilkassa, sanomalehti Pohjalaisessa sekä musiikkiteknologian alan Riffi-lehdessä yhteensä yli 200 kappaletta.

Toimitan Yle Radio Yhden romaniasioiden kulttuuri- ja ajankohtaisohjelma Romano miritsiä nyt toista vuotta. Olen Lakeuden Romanit Ry:n perustajajäsen ja toimii yhdistyksen sihteerinä. Romaniasiat ovat kiinnostaneet minua pitkään ja koen ne itselleni tärkeimmäksi yhteiskunnallisen vaikuttamisen alaksi.

Vapaa-aikanani harrastan jääkiekon pelaamista Seinäjoen Nollissa ja Hyvää hokilla -joukkueessa. Olen tavoitteellinen valokuvauksen harrastaja ja pidän erityisesti ison koon kameroilla laakafilmille kuvaamisesta. Olen radion kulttuuri- ja ajankohtaisohjelmien sekä kirjallisuuden vannoutunut ystävä. 

Perheeseeni kuuluvat maanviljelysalalla työskentelevä vaimoni Maria ja poikamme Oskari ja Asseri. Perheeseemme syntyy kolmas lapsi syksyllä."

Thumb virpi19

Katoavat materiaalit - lumi, jää ja hiekka

BY VIRPI TIMONEN
@ VOL 7 ON AUG 17, 2017

Olen kuvataideopettaja, jonka intohimona on veistäminen katoavilla materiaaleilla - lumella, jäällä ja hiekalla.  

Veistäminen liittyy joko rakennettuun tai luonnon ympäristöön. Hiekka, jää tai lumi muutetaan taideteokseksi, jolle on annettu aihe. Ympäristötaiteessa on kyse ekologisen näkökulman lisäksi myös prosessista ja kohtaamisesta.

Thumb jacquelineyoung cc 13

Architectural Photography

BY JACQUELINE YOUNG
@ VOL 33 ON FEB 22, 2018

Yes, it’s a thing. Jacqueline Young went from being an architectural student to an architectural photographer without ever really knowing how to use her camera. 

Thumb slide26

Imagine Architecture Through the Use of Design, Light & Photography

BY BRIAN ANSEL
@ VOL 26 ON APR 12, 2018

Brian Ansel explores a creative and innovative way of persuading architecture into the viewer’s imagination through the use of design, light, and photography.  Suggesting that through the use of design, light, and photography, anyone can take an everyday ordinary object and turn it into a piece of architecture.