Full wide bw kiruna skyline1 edited 1

KIRUNA

 

Next Event

Panorama dsc01138

Not yet scheduled!

We haven't scheduled our next PechaKucha Night yet, but in the meantime you can watch some presentations, look at our map to see if there are any scheduled PKNs in nearby cities, or have a look at the long list of upcoming events, to see if there's one you can attend!

VIEW MOST RECENT EVENT
   

KIRUNA Blog

PECHA kUCHA 8 IN KIRUNA

Eugenia Segersteth, doktorand vid LTU talade om sin forskning om social hållbarhet i arktiska småstäder. Hennes arbete är kopplad till det tvärvetenskapliga forsknings- och utvecklingsprojektet ”Attract” som står för ”Attraktiva, hållbara livsmiljöer i kallt klimat”. LTU driver projektet och både Kiruna och Gällivare kommun är med och drar lärdom inom en rad olika områden. Vi fick bland annat lära oss att de sociala aspekterna i vår stadsflytt är otroligt viktiga för att den nya staden som växer fram ska bli attraktiv för oss som bor här och för dem som vi vill locka till oss.
- Det här var otroligt inspirerande, säger Eugenia Segerstedt, doktorand vid LTU. Det är viktigt för oss på universitetet att ta hänsyn till medborgarnas åsikter och i kväll har jag fått flera nya kontakter som jag kan ha nytta av framöver.
Vi fick också lyssna till Maxime Sixdeniers, Space Master-student vid LTU, som berättade om sitt liv som Globetrotter. Johan Nuder hade rest in från Stockholm för att tala om hur han arbetar med ungdomar och datorspelet ”Mind Craft” för att få dem engagerade i deras samhällsutveckling. Johanna Ögren, känd guru inom sociala medier och litteratursiten ”Bokhora” inspirerade med en intressant presentation om barns läsning och hur vi kan hitta, och själva agera, förebilder för att få våra barn att läsa mer. Catarina Lahti Löfström berättade fängslande om rummet mellan husen och hur hon arbetar med Kirunas stads- och centrumutveckling. Avslutningsvis fick vi njuta av två härliga framträdanden av representanter från Pechans eget team: Jacob Dahlberg och Jonny Siikavaara. Jacob ritade upp sin bild av Kiruna från en 08:as perspektiv och Jonny invigde oss i konsten att bli en superhjälte. Jonny är även en uppskattad mentor i Centeks program ”Top of Sweden mentorship”.
Gå gärna med i FB-gruppen pechakuchakiruna för att få information om nästa event och annan intressant uppdatering. Där finns också bilder från kvällens event som samarrangerades med ”Torsdagsklubben” – ett nytt musikinitiativ av Björn Pettersson.

Read More
 

About the City's Organizers