Thumb vol.4 8.01

Еньова буля

BY GEORGI PASKALEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Георги Паскалев ще разкаже за един български обичай - Еньова буля, който се ипълнява на 24 юни и е известен от Странджа.

Ще обясни как се извършва обичаяа и как се е зоридил.

Thumb vol.4 7.01

Поглед в бъдещето

BY MARGY RUSEVA
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Този път темата на Маргарита Русева е свързана с хиромантията - начин за пророкуване по линиите на ръката, но също така ще разкаже и какви какчества са заложени в човек в зависимост от формата на ръката и ноктите и според избора на кой пръст носим пръстен.

Самият Гай Юлий Цезар до толкова добре е познавал това изкуство, че е можел да прецени хората само по дланите на ръцете им.

Всички хора в залата сравняваха ръцете си с тези от слайдовете и за всички беше интересно какво има да каже за тях Марги и хиромантията. Ако и за вас е интересно да разберете сравнявайте ръката, с която пишете, понеже линиите на двете ръце са различни. Приятно гледане!

Thumb vol.4 6.01

Развитие и революция в автомобилния бранш

BY DIMITAR PULEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Темата на Димитър Пулев, а и негово хоби са автомобилите. И по - специално ще ни запознае с иновациите при двигателите, които се правят с цел по - малко изпускане на вредни емисии във въздуха. По негови думи бъдещето е в електрическите двигатели и във водородните автомобили, за които той подробно ще разкаже.

Интересен факт е, че поради голямото замърсяване, което се получава от работат на дизеловия двигател, някои големи градове в света предвиждат до 2025 г. забрана на използване на автомобили, работещи с дизел. 

Thumb vol.4 5.01

Квилин с VSSart

BY ВЕСЕЛА СЛАВЕВА
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Весела Славева ще ни разкаже за изкуството да създаваш ръчно изработени картички. По нейни дума за нея това е начин да се успокоява и себеизразява - като твори подаръци за нейни скъпи приятели. Какъв по - хубав подарък за важен за теб човек от този, в който си вложил сърце и усилие сам да направиш?

Именно желанието й да твори, я е подтикнало ръчно да изработи картичка за нейна прителка. И така се слага началото на нейният VSSart. Ще видите някои нейни изработки и какво постижение й е донесло заниманието с това изкуство.

Thumb vol.4 4.01

Пещерно спускане

BY NEDELCHO ANDREEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Неделчо Андреев ще ни разкаже за своето приключение, започнало преди 6 месеца - пещерно спускане. Въпреки страхът му от височини и тесни пространства, той е решил да започне да се занимава с този спорт. Той разказва колко интересно е било за него това предизвикателство, за емоциите, които е преживял и за новите приятели, които е намерил.

Интересната история ще ни научи как се подготвиш за пещерното спускане и какво точно представлява практикуването му.

Thumb vol.4 3.01

Герои на време

BY CHAVDAR CHENKOV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Арх. Чадвар Ченков ще ни представи своята тема Герои на време. Ще ни запознае с доброволческите дейности, организирани от читалище Хамалогика - мястото на което се проведе и мероприятието Печакуча Бургас 4. Герои на време е само една от доброволческите дейности, които Хамалогика провежда.

Ще ни разкаже и за доброволческата дейност Бургас рециклира. Естествено е нямало как да не пропусне да спомене и какво е спечелил от учстието си в тези дейности, а именно много приятели и хубави емоции.

Thumb vol.4 2.01

хлеБАРман

BY ДИЛЯН ДИМИТРОВ
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Дилян Димитров ще ни представи неговата професия и занаят. Думичката, която е и заглавие на презентацията, той я е измислил и съчетал от двете неща, които обича да прави - хлебарството и барманството. Предимно ще разкаже за своята хлеБАРна в Бургас и в какво точно се състои работата му - изкуството да правиш хляб и удоволствието в работата. Двете необичайни комбинации, които Дилян съчетава в своя собствен бизнес придават уникалност на хлеБАРната и дава възможност на клиентите да опитат нещо разлино и интересно.

Thumb vol.4 1.01

Моят твой живот

BY ДИЯН ЯН
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Деян Янчев разказва какво му е помогнало да се  въздтанови психически и физически след сериозно увреждане на кожата, причинено от бактерия, засегнало когата на ръцете му. Животозастрашавашата болест за всеки е едно изпитание, което ако бъде преминато оставя след себе си неминуемо някаква следа в психическото здраве на човека
Този млад и борбен човек ще разкаже за неговият начин да се справи - а именно енергиите, които ни дават живот.
Той казва, че е инвестирал своето време в 9 неща, които можете да видите на петия слайд.

Thumb vol.3 7.01

Традиционно Джиу Джитсу

BY VELI ASLAN
@ VOL 3 ON NOV 26, 2016

Вели Аслан ще ни запознае с японското бойно изкуство Джиу джитсу. Той се занимава с традиционно джиу дцитсу и го преподава. Ще ни запознае какво ознават символите Джу и Джитсу.

Ще ни разкаже историята на джиу джитсу и малко за самураите, които са практикували много бойни изкуства.

Ще посочи хората, които са виновни за разпространението на това бойно искуство в света. 

Thumb vol.3 6.01

Изкуствен интелект

BY DIMITAR TODOROV
@ VOL 3 ON NOV 26, 2016

Димитър Тодоров ще ни запозае с изкуствения интелект, какви са ползите от него и какви машини има вече измислени и включени в действие.

Ще ни покаже представители на изкуствения интелект, които вече са влезли в употреба:
Умни, самоуправляващи се автомобили;
Уотсън - изкуствен интелект, използван в медицината;
Робот за засаждане и отглеждане на разсад и такива за събиране на реколтата; 
Автоматични журналисти  - роботи;

Неоспоримо е, че роботите могат да улеснят ежедневието ни страшно много и така да имаме време за важните за нас неща, които изключват работата. И с какво всъщност могат да ни помогнат роботите?

Каква обаче е другата страна на монетата? Използването масово на роботи на работните места би довело до безработица и от там до липса на средства, за да си набавим жизнено необходими неща.

Thumb vol.3 5.01

Аз, моя милост и светът

BY MARGY RUSEVA
@ VOL 3 ON NOV 26, 2016

Презентацията на маргарита русева е вълнуващо пътуване през дебрите на самоопознаването и усъвършенстването на човешкия дух да вижда красотата в света. Със своето представяне тя успява да интерпретира няколко истини за живота, които имаме навика да забравяме в напрегнатото ежедневие.

Thumb vol.3 4.01

Мързелът

BY АЛЕКСАНДЪР МАХЕРОВ
@ VOL 3 ON NOV 26, 2016

Александър Махеров ще ни представи тема, позната на всички нас, с която всеки малко или много се е сблъсквал.

Какво представлява мрзелът, какви са причините за появата му, как можем да го избегнем и преодолявайки го какви плюсове можем да постигнем - това са главните въпроси, на които ще отговори.

Ще ни представи, някои полезни съвети, за избягване или справяне с мързелът.

VIEW MORE