Full wide bw b3a

BURGAS

 

Next Event

Panorama 6299569803 a390ec1f30 o

Not yet scheduled!

We haven't scheduled our next PechaKucha Night yet, but in the meantime you can watch some presentations, look at our map to see if there are any scheduled PKNs in nearby cities, or have a look at the long list of upcoming events, to see if there's one you can attend!

VIEW MOST RECENT EVENT
 
Thumb vol.4 8.01

Еньова буля

BY GEORGI PASKALEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Георги Паскалев ще разкаже за един български обичай - Еньова буля, който се ипълнява на 24 юни и е известен от Странджа.

Ще обясни как се извършва обичаяа и как се е зоридил.

Thumb vol.4 7.01

Поглед в бъдещето

BY MARGY RUSEVA
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Този път темата на Маргарита Русева е свързана с хиромантията - начин за пророкуване по линиите на ръката, но също така ще разкаже и какви какчества са заложени в човек в зависимост от формата на ръката и ноктите и според избора на кой пръст носим пръстен.

Самият Гай Юлий Цезар до толкова добре е познавал това изкуство, че е можел да прецени хората само по дланите на ръцете им.

Всички хора в залата сравняваха ръцете си с тези от слайдовете и за всички беше интересно какво има да каже за тях Марги и хиромантията. Ако и за вас е интересно да разберете сравнявайте ръката, с която пишете, понеже линиите на двете ръце са различни. Приятно гледане!

Thumb vol.4 6.01

Развитие и революция в автомобилния бранш

BY DIMITAR PULEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Темата на Димитър Пулев, а и негово хоби са автомобилите. И по - специално ще ни запознае с иновациите при двигателите, които се правят с цел по - малко изпускане на вредни емисии във въздуха. По негови думи бъдещето е в електрическите двигатели и във водородните автомобили, за които той подробно ще разкаже.

Интересен факт е, че поради голямото замърсяване, което се получава от работат на дизеловия двигател, някои големи градове в света предвиждат до 2025 г. забрана на използване на автомобили, работещи с дизел. 

Thumb vol.4 5.01

Квилин с VSSart

BY ВЕСЕЛА СЛАВЕВА
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Весела Славева ще ни разкаже за изкуството да създаваш ръчно изработени картички. По нейни дума за нея това е начин да се успокоява и себеизразява - като твори подаръци за нейни скъпи приятели. Какъв по - хубав подарък за важен за теб човек от този, в който си вложил сърце и усилие сам да направиш?

Именно желанието й да твори, я е подтикнало ръчно да изработи картичка за нейна прителка. И така се слага началото на нейният VSSart. Ще видите някои нейни изработки и какво постижение й е донесло заниманието с това изкуство.

Thumb vol.4 4.01

Пещерно спускане

BY NEDELCHO ANDREEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Неделчо Андреев ще ни разкаже за своето приключение, започнало преди 6 месеца - пещерно спускане. Въпреки страхът му от височини и тесни пространства, той е решил да започне да се занимава с този спорт. Той разказва колко интересно е било за него това предизвикателство, за емоциите, които е преживял и за новите приятели, които е намерил.

Интересната история ще ни научи как се подготвиш за пещерното спускане и какво точно представлява практикуването му.

Thumb vol.4 3.01

Герои на време

BY CHAVDAR CHENKOV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Арх. Чадвар Ченков ще ни представи своята тема Герои на време. Ще ни запознае с доброволческите дейности, организирани от читалище Хамалогика - мястото на което се проведе и мероприятието Печакуча Бургас 4. Герои на време е само една от доброволческите дейности, които Хамалогика провежда.

Ще ни разкаже и за доброволческата дейност Бургас рециклира. Естествено е нямало как да не пропусне да спомене и какво е спечелил от учстието си в тези дейности, а именно много приятели и хубави емоции.

Thumb vol.4 2.01

хлеБАРман

BY ДИЛЯН ДИМИТРОВ
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Дилян Димитров ще ни представи неговата професия и занаят. Думичката, която е и заглавие на презентацията, той я е измислил и съчетал от двете неща, които обича да прави - хлебарството и барманството. Предимно ще разкаже за своята хлеБАРна в Бургас и в какво точно се състои работата му - изкуството да правиш хляб и удоволствието в работата. Двете необичайни комбинации, които Дилян съчетава в своя собствен бизнес придават уникалност на хлеБАРната и дава възможност на клиентите да опитат нещо разлино и интересно.

Thumb vol.4 1.01

Моят твой живот

BY ДИЯН ЯН
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Деян Янчев разказва какво му е помогнало да се  въздтанови психически и физически след сериозно увреждане на кожата, причинено от бактерия, засегнало когата на ръцете му. Животозастрашавашата болест за всеки е едно изпитание, което ако бъде преминато оставя след себе си неминуемо някаква следа в психическото здраве на човека
Този млад и борбен човек ще разкаже за неговият начин да се справи - а именно енергиите, които ни дават живот.
Той казва, че е инвестирал своето време в 9 неща, които можете да видите на петия слайд.

 

About the City's Organizers

  • Penka Georgieva

    I have a degree in Pure Mathematics from Plovdiv University, Bulgaria and a PhD in Artificial Intelligence from Bulgarian Academy of Sciences. My main areas of scientific interest are Fuzzy Sets and Systems, Genetic Algorithms and Hybrid Systems, as well as the major subjects I am currently teaching at Burgas Free University – Calculus, Numerical Methods, Financial Mathematics. I do some other things: I am a Tai Chi instructor, Maths instructor for school kids (from time to time) and work on projects. Actually we’ve just finished one very interesting project: Enhancing E-Democracy in Bulgaria -learning from Iceland (about crowdsourcing). There is something more that I am proud of this year and this is the successful organization and hosting of CompMath2016 (compmath.eu).