Past Budapest Event: VOL 62

Large wide dsd 4489 2

VOL 62

February 19, 2019
@ TRIP Hajó

It’s all about sharing. Really…

A The Budapest New Technology Meetup Group és a Pecha Kucha Night Budapest közös eseménye 2019. február 19-én visszatér! Megint előadó párok lesznek akik egy egy közös témával kapcsolatban adnak elő.

Várható előadások:
**PRECIZITÁS
BPNT // Antalóczy György /Flow Café/: Kávé geeking
PKN // Nagy-Mihály Márk /VPI betonmanufaktúra/: Százezeregy milliméter

**ÁTALAKULÁS
BPNT // Csibi Andris: Terraforming Earth játék
PKN // Mányi István: Szépművészeti Múzeum

**FUTURE
BPNT // Dudás Dávid /Revolution Robotics/: közösségi robot platform
PKN // Hudecz Attila /AgroInno/: Városi növénytermesztési megoldások

**RENDSZER, VÁROS, KÖZLEKEDÉS
BPNT // Dr. Nagy Marcell: waze és az okos város
PKN // Molnár Berta (Magyar Kerékpárosklub)

**KLÍMA, VÁROSSZENNYEZÉS / KÖRNYEZET
BPNT // Michaletzky Bálint /GreenGo e-carsharing/: elektromos autók mentik-e meg a városokat?
PKN // Kapitány Alexandra /Lechner Tudásközpont/: Adatvezérelt városok - innovációs kutatások

A rövid, pörgős előadások most is az építészet-design-képzőművészet és az IT közös metszéspontjairól fognak szólni: a Pecha Kucha és a Meetup egy-egy előadó párosa azonos témafelvetés mellett mutatja be saját izgalmas projektjét.
Közös metszéspont például a termékfejlesztés során felmerülő különleges precizitás, melynek haszna nemcsak új tárgyak megjelenésében, hanem az IT rendszerek felépítésében is külön értelmet nyer. A jövő mindenkit foglalkoztat: vajon milyen lesz a jövő robotja és élelmezési rendszere? De arról is szó lesz, hogy hogyan tekint a városra mind az informatika, mind az építészet külön játszótérként, és hogy ebben a keretrendszerben milyen új szolgáltatások és projektek valósulnak meg a közeljövőben!

Tehát remek előadó párosokkal és sok jókedvvel készülünk nektek, ne maradjatok le! :)

A Pecha Kucháról:
A Pecha Kucha olyan nyílt fórum, amelyen fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint kilencszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. Az este folyamán többek között terítékre kerülnek majd építészeti, urbanisztikai projektek, technikai innovációk és kreatív ötletek, amelyek kicsivel jobbá, élhetőbbé és nem utolsó sorban érdekesebbé teszik környezetünket.
A szabály pedig a régi: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig. A pörgés és a remek hangulat garantált!
A Pecha Kucha estek magyarországi megvalósítója a Kortárs Építészeti Központ.

A NewTech Meetupról:
A The Budapest New Technology Meetup Group találkozóin összehozzák Budapest technológiai érdeklődésű közösségét, akik rövid demókat és prezentációkat mutatnak be egymásnak új és izgalmas technológiákról. Céljuk, hogy új megközelítések megismerésén keresztül szélesítsék látókörüket, ihletet nyerjenek, és összehozzák a közösség tagjait egymással. Az előadások témái széles körből kerülhetnek ki, hallhatunk például a legújabb blockchain projektekről, biotechnológiai kutatásokról, médiaművészeti installációkról, vagy technológia központú szociális vagy politikai projektekről.

Belépő: 1.500 Ft

No presenters have been added to this event.