PechaKucha Presentation

Presenter bw carlijn

Carlijn Stevens

aroma jockey, Weergaaf in Tilburg

De wondere wereld van geur

PRESENTED ON FEB 24, 2015
IN BREDA @ VOL 13

Steeds meer mensen worden zich bewust van de positieve invloed die geuren op ons hebben. We gebruiken geur als mooimaker in de vorm van parfum, tijdens het schoonmaken maar ook als sfeermaker in huis.

Stel je eens voor dat je geur gebruikt alsof het een fotoboek is? Via verschillende geuren blader je door je herinneringen. Sinds 2006 houdt Carlijn Stevens zich bezig met het fenomeen geurbeleving en wat je hier als ontwerper mee kunt doen.

APPLAUD THIS!
Thumb 11 20celebration. 202012. 20150 20x 20200 20cm.

De huid van de schilder

BY JAAP DE VRIES
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

Fear, death, violence, decay and desolation are the themes that Jaap de Vries (1959-2014) raises in his paintings. Although he sometimes paints a really beautiful forrest landscape. But even then people quickly think about something scary.

Thumb elisa.126

De kaartenbak van MAS-film

BY ELISA MUTSAERS
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

MAZ-film, het Haagse filmproductiebedrijf van tekenaar/schrijver/filmmaker Alfred Mazure, plaatste in september 1945 in een aantal kranten een advertentie waarin filmfiguranten gevraagd werd om zich bij MAZ-film te melden. De reacties leidden tot een kaartenbak met de foto's van ruim 300 mensen met de droom om in een film te spelen. Elisa Mutsaers deed onderzoek naar de kaartenbak en achterhaalde de bijzondere verhalen van deze figuranten.

Thumb anne.002

De kracht van Rotterdam

BY ANNE BLOEMENDAAL
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

De Kracht van Rotterdam is een foto expositie voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Rotterdam is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Twaalf fotografen laten alle schoonheid en kracht die de stad heeft, zien met foto's in de openbare ruimte.

Thumb wander.013

Sense of smell

BY WANDER EIKELBOOM
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

Smell is not just about what you feel is disgusting or nice. Smell forcefully sends a signal that immediately clears a way to our emotions and memories. Is it not strange that scent is only -applied sporadically in media & communication design?

Together with CMD Breda students and teachers Wander Eikelboom researched the current and future possibilities of scent in media- and communication design. These range from revolutionary thought-experiments to products and services that we could implement.

Thumb dia16

De familie Van Slagmaat

BY MARIËTTE VAN SLAGMAAT
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Een historische terugblik op de familie Mariëtte van Slagmaat. Van de wasserij tot het ontstaan van de kunstgalerie.

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb slide252

De vreugde van de diversiteit

BY WOUTER KOLFF
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Even voor de niet Veenendalers onder ons: Wouter Kolff is burgemeester van Veenendaal en sinds eind 2012 niet meer uit ons midden weg te denken. Hij maakte bij zijn aantreden in 2012 dit statement: Ik geloof in mensen en in wat ze allemaal kunnen. Als mensen het beste uit zichzelf halen, is de samenleving daarbij gebaat. Afhankelijkheid is alleen goed voor hen die niet onafhankelijk kunnen zijn. Zijn nieuwjaarstoespraak op 2 januari ging verder in dezelfde toon. Veenendaal is een gemeenschap die bestaat uit 100 nationaliteiten. Diversiteit is kracht. Op 9 januari was er opnieuw een boodschap van zijn kant. De ernst was voelbaar in de herdenking van de aanslagen in Parijs op 9 januari. Elkaar kennen en op elkaar letten; hoe doe je dat in een stad als Veenendaal? We zijn erg blij dat Wouter Kolff de avond wilde afsluiten met een presentatie over De vreugde van diversiteit.

Thumb pk14 petra 202

De Jufferen van Leyden

BY PETRA VAN DER KNAAP
@ VOL 14 ON FEB 10, 2016

Als initiatiefnemer van de aankomende publicatie De Jufferen van Leyden  - over Leidse vrouwelijke ondernemers -  wil Petra van der Knaap het publiek graag meenemen in hoe het concept is ontstaan. 
Daarnaast wil ze supporters werven, die het initiatief ondersteunen in de vorm van een kleine donatie via Voor je Buurt, hét crowdfundingplatform voor je buurt, dorp of stad, en daarmee de publicatie over een uniek en vrouwelijk inkijkje in ondernemend Leiden helpen realiseren.  
www.peetra.nl  

Thumb slide4

Smell free India

BY VIKAS AWASTHI
@ VOL 5 ON OCT 16, 2016

Vivek Awasthi. A leading media personality dissect the public attitude towards the cleanliness and smell in the local surroundings.