PechaKucha Presentation

Presenter bw marcelvos

Marcel Vos

initiatiefnemer, Turfschip in de singel in Breda

De list met het turfschip

PRESENTED ON JUN 14, 2016
IN BREDA @ VOL 18

Met een list heroverde prins Maurits van Oranje Breda op 4 maart 1590 van de Spanjaarden. Het enige wat hieraan herinnert is een kleine replica van het turfschip in het Breda's Museum.

Bredanaar Marcel Vos wil deze legende een nieuw leven inblazen.

APPLAUD THIS!
Thumb elisa.126

De kaartenbak van MAS-film

BY ELISA MUTSAERS
@ VOL 6 ON MAY 23, 2013

MAZ-film, het Haagse filmproductiebedrijf van tekenaar/schrijver/filmmaker Alfred Mazure, plaatste in september 1945 in een aantal kranten een advertentie waarin filmfiguranten gevraagd werd om zich bij MAZ-film te melden. De reacties leidden tot een kaartenbak met de foto's van ruim 300 mensen met de droom om in een film te spelen. Elisa Mutsaers deed onderzoek naar de kaartenbak en achterhaalde de bijzondere verhalen van deze figuranten.

Thumb anne.002

De kracht van Rotterdam

BY ANNE BLOEMENDAAL
@ VOL 11 ON SEP 23, 2014

De Kracht van Rotterdam is een foto expositie voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Rotterdam is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. Twaalf fotografen laten alle schoonheid en kracht die de stad heeft, zien met foto's in de openbare ruimte.

Thumb dia11

Wordt zeewier het voedsel van de toekomst?

BY ASTRID CUSTERS
@ VOL 1 ON OCT 16, 2014

Met de hudige bevolkingsgroei en voedselschaarste moeten we wereldwijd overschakelen op alternatieve bronnen. Zeewier blijkt een enorm rijke voedselbron te zijn, die bovendien op veel verschillende manieren toegepast kan worden.

Thumb mm.014

De Slagvelden

BY MARCO MAGIELSE
@ VOL 12 ON NOV 27, 2014

Al voor 1990 zwierf Marco Magielse met zijn OV jaarkaart door Nederland. Hij bezocht het Olympisch Stadion, de Meer, de Kuip, het oude SC Heerenveen stadion en ga zo nog maar even door. De grens met onze zuiderburen werd ook geregeld overschreden. De fascinatie voor voetbalstadions zou nooit meer wijken.

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb jorgen.016

De stadsfotograaf

BY JÖRGEN JANSSENS
@ VOL 18 ON JUN 14, 2016

Stadsfotograaf Jörgen Janssens bezoekt grote en kleine evenementen en legt de stad in al haar schoonheid en bedrijvigheid vast. Zijn interesse in het lokale industriele erfgoed leverde al enkele historische boeken op.

Thumb  20 denniselbers.009

Pecha Kucha Breda

BY DENNIS ELBERS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Dennis Elbers, organisator van Pecha Kucha Breda, neemt je mee door de geschiedenis van de Pecha Kucha events. In 2009 werd de allereerste avond van in Breda georganiseerd. Inmiddels zitten er nu 20 edities op en hebben er zo’n 200 sprekers in Breda op het podium gestaan. 

Thumb  20 sarapols.005

Reshare Store Breda

BY SARA POLS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

De Reshare Store in Breda is onderdeel van Het Leger Des Heils. In de winkel word vintage en 2e hands kleding verkocht. Hiermee bied de stichting mensen met een kleine portemonnee een leuke winkelervaring bieden.

Er zijn momenteel 6 Reshare Stores in Nederland en er is er zelfs een in Praag!

Sara Pols vertelt over haar ervaringen als floormanager in de winkel in Breda.

 

 

Thumb slide08

Het Nieuwe Kiezen

BY RUDY VAN BELKOM
@ VOL 1 ON JAN 24, 2017

Het Nieuwe Kiezen is een initiatief voor een modulair kiesstelsel (niet te verwarren met directe democratie). In plaats van je volledige stem tijdens de verkiezingen aan één partij te geven, stem je per thema voor het standpunt van de partij die bij jou past. Je stemt dan niet meer op de persoon, maar op de inhoud. Meer keuzevrijheid moet leiden tot meer inspraak en betrokkenheid.