Thumb slide168

snakker om hvordan HAN opplever å bli gammel (85 år)

BY ANDREAS RAAUM
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Andreas Raaum er en svært aktiv 85 åring. I kveld ønsker han å kaste litt lys over sine betraktninger om hvordan HAN opplever å bli gammel. Vår fortid bidrar til å kaste lys over våre liv som eldre. Noen av bildene og fortellingen er fra "fortiden", men det er i all vesentlighet en sak om hvordan han har det i dag.

Thumb slide152

Mitt liv som sofagris

BY FRED ARTHUR ASDAL
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Fred Arthur Asdal er til daglig leder i Jilt. I kveld skal han snakke om sitt liv som sofagris.En slappsk bekjenner sine synder i all oentlighet og innrømmer at kampen mot smågodtet er en evig forbannelse som må bekjempes med kraftig skyts, som Ironman og Norseman.

Thumb slide137

SDGs? CBD? LT&C? - And what have penguins got to do with this?

BY PETER PROKOSCH
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

What future do we want? What are our Sustainable Development Goals? How can everybody do good for the future of the world? What is the best recipe to safeguard all the dierent creatures of the world? And what do penguins have to do with this? Peter Prokosch, Founder and Chairman of Linking Tourism & Conservation, is here to enlighten us.

Thumb slide115

Everything You Wanted To Know About Cricket But Were Afraid To Ask

BY EMERSON WILSHIER
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Have you ever wondered: Who was 'The Don'? What is a wicket? How do you bowl? and does facial hair help? Why on earth do people play the second most popular sport in the world? Australian Emerson Wilshier, graphic designer at Elkemo design and self confessed cricket tragic is here tonight, to explain "Everything You Wanted To Know About Cricket But Were Afraid To Ask"

Thumb slide074

Hvordan påvirker nye forskrifter og miljøkrav valg av ny bolig og rehabilitering av gammel

BY BENGT G MICHALSEN
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Bengt Michalsen driver arkitekt og byggerma som har spesialisert seg på lavenergi- og passivhus. I kveld kaster han lys over nye krav til energieektivitet i alle bygg og håper på den måten å formidle en forståelse for at alle som skal bygge og renovere ikke bare må engasjere en snekker uten videre, men gjøre en kyndig vurdering av hva de skal planlegge FØR de har gjort det, eller før de har kommet for langt.

Thumb slide052

Synchronipity and Serendicity - Fra søppel til mening

BY LINN WIKANES
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Linn Wikanes er livs(tids)student og grunnleggende nysgjerrig. Det andre kaster fra seg som søppel kan hun plassere inn i en ny setting der det kan få skinne og briljere og igjen oppleve seg selv som noe vakkert, viktig og verdifullt. "Synchronipity/Serendicity - Fra søppel til mening"

Thumb slide041

GALSKAP I HØYE BØLGER

BY SVEND HEIER
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Svend Heier er CEO i Stable. I kveld skal han snakke om GALSKAP I HØYE BØLGER. Hvordan en lett blanding av galskap,tilfeldigheter, naivitet, kunnskapsløshet, lidenskap og dårlige beslutninger kan føre til innovasjon og suksess i nye markeder. Eller hvordan "å følge boka" ville ha stoppet produktet under den hete unnfangelsen.

Thumb pkn 310316 20arendal.006

Øst-Grønland eksotisk, vilt og vakkert

BY ROAR LAUGERUD
@ VOL 7 ON MAR 31, 2016

Roar Laugerud hadde i mange år en drøm om å padle blant isell og plutselig en dag ble drømmen virkelighet. Nå gjør han seg klar for å lede sin 15. gruppe i ordene på Øst-Grønland. I dag deler han sine opplevelser. "Øst-Grønland eksotisk,vilt og vakkert"

Thumb slide06

JTI - Grunnfag psykologi på fire streker og 4 minutter

BY TONE PERNILLE SIVERTSEN
@ VOL 6 ON JAN 28, 2016

Jungs Type Indeks er et system som bygger på Carl Gustav Jung sin ide om å forstå hvordan ulike mennesketyper foretrekker å ta avgjørelser, planlegge livet sitt, lære nye ting og hente energi. JTI gir grunnleggende innsikt i relasjonspsykologi og er et verktøy som viser hvordan mennesker er forskjellige, og hva det betyr for kommunikasjon, samspill og ledelse i prosjekter og i hverdagen. Tone Pernille bruker dette verktøyet i teambuildingssammenheng for å bevisstgjøre og verdsette forskjellighetene i team som jobber sammen til daglig.

Thumb slide20

Glød

BY KRISTINE NORBERG
@ VOL 6 ON JAN 28, 2016

Med Glød Produksjoner lager Kristine Norberg teaterforestillinger, utvikler scenekunstprosjekter og skaper og gjennomfører ulike kunstkonsepter, med base i Arendal.
Hun jobber med arrangement, festival og andre store og små kunst- / kulturrelaterte prosjekter, og brenner for det gode samarbeidet, for å fylle de tomme vinduene, for å fortelle den andre historien og for å se steder og saker fra nye perspektiver. Gjennom sitt virke som scenekunstner, produsent og arrangør elsker hun å jobbe med mennesker og steder som vil noe, å være i bevegelse, utvikle, utforske og skape, å oppdage, dele, leve og oppleve.

Thumb slide04

Human<>Human

BY TITTI DAHL-PEDERSEN
@ VOL 6 ON JAN 28, 2016

Cecilie Nielsen er designer og Titti Dahl-Pedersen er siviløkonom, og sammen har de utviklet den norske merkevaren VIGA som er basert på et filantropisk delingskonsept. De tilbyr forbrukerne bærekraftige og tidsriktige bambuspledd og skjerf, og for hvert produkt de selger, doneres et nødhjelpsteppe til mennesker som trenger det. VIGA har inngått et samarbeid med Plan International Norge som hjelper dem å distribuere teppene. De vil fortelle om veien fra idè til realisering og viser inspirerende bilder fra sitt filantropiske arbeid.

Thumb slide02

Skribentens reise

BY MARGARETH ANKER JOHANSSON
@ VOL 6 ON JAN 28, 2016

Margareth Anker debuterte som forfatter med boken Lykkerus i 2014. Etter å ha arbeidet som sykepleier i over 20 år setter hun nå ord på mange av sine opplevelser, både privat og på jobb, satt på spissen i det mest uheldige, dog likevel med humor. I vår lanseres hennes neste roman Maskenes Narr, og vi vil også få høre litt om denne i kveld.

 

VIEW MORE